Datum: 25.6.2022 20:59:20 - Rubrika: Zanimivosti
7 stvari, ki jih je dobro narediti pred spanjem
Dejstvo je, da tretjino svojega življenja prespimo, a temu delu posvečamo premalo pozornosti
1. Nekaj požirkov vročega mleka vas bo pomirilo. Mleko namreč vsebuje triptofan, aminokislino, ki se pretvori v serotonin, in deluje pomirjujoče. Za še slajši spanec dodajte malo muškatnega oreščka, zapomnite pa si, da samo vroče mleko vas bo v vročih poletnih dneh zares ohladilo.

2. Vroč tuš po katerem se zavijete v mehko frotirasto brisačo je najboljše pomirjevalo na svetu. Nikar ne sedite pred televizor, ker boste zaspali, čez pol ure pa vas bo vse bolelo in si boste pokvarili večer. Še to ... Če nameravate tuš zamenjati z aromatično kopeljo, nikar tega ne naredite, ko ste utrujeni, ker vas bo napadel tako močen spanec, da ga ne boste mogli premagati.

3. Globoko in počasno dihanje vas umiri in pripravi telo na spanec. Od enakomernega dihanja je veliko odvisno. Med drugim tudi to, ali boste imeli lepe, ali moreče sanje. Ljudje, ki neenakomerno dihajo in zadržujejo dih, se običajno zbujajo nenaspani. Potrudite se, da ob vsaki priliki posvetite nekaj pozornosti tudi dihanju.

4. Tema v spalnici je predpogoj za trden spanec. Pra-človek je že od nekdaj raje spal v votlinah, kot na prostem, pa naj se je počutil še tako varnega. Zato poskrbite, da bo v vaši spalnici temno, kot je le mogoče in s čim manj nepotrebnimi lučkami, urami, telefoni in računalniki ...

5. Rutina je najboljše uspavalo. Če boste tri dni zapored šli spat ob isti uri in s podobnim ritualom, boste četrti dan podzavestno prevzeli rutino spanja. Nikar se ne upirajte, ker je to najboljša rutina, ki jo vaše telo potrebuje.

6. Eterična olja so dobrodošla v vašo spalnico, vendar morate paziti, da vonjave niso premočne. Pravzaprav morajo biti zelo, zelo blage, komaj zaznavne. Ponoči, ko se vse umiri, pridejo vonji še kako do izraza, zato nikar ne pretiravajte. Še vedno je najbolj priporočljiv vonj kamilice.

7. Uspavalna sredstva so pripomočki za vse, ki po naravni poti ne morejo zaspati. Če je le mogoče, se jim raje ognite in z aktivnostjo čez dan poskrbite, da boste padli v posteljo od utrujenosti. To je najboljše uspavalo. In tudi najbolj zdravo.
Erika Volk


Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021