Datum: 25.6.2022 14:55:29 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kako se znebiti odvečne soli in zakaj je to pomembno?
Preveč soli v telesu zadržuje vodo, kar lahko povzroči vrsto zapletov in škodljivih vplivov na zdravje.
Odlaganje soli v telesu ni dobra stvar. Razlog za to je lahko tudi presnovna motnja, najpogosteje je kriva slaba prehrana in pa seveda genetska predispozicija. V vseh primerih je potrebno paziti, da ne jeste preveč slane hrane, ker to lahko povzroči bolečine v križu in vratu (to je zelo pogost pojav predvsem pri tistih, ki se premalo gibljejo - manj soli, pa se težava ne bo ponovila), pa tudi bolezni sklepov in krčev v mišicah bo manj, če boste učinkovito opravili s soljo.

S pitjem vode se seveda koncentracija soli v telesu zmanjšuje, vendar boste morali popiti skoraj 2-krat toliko vode, kot je potrebno, da odplaknete majhno količino soli. Veliko bolj učinkovite so spodnje metode, ki aktivirajo čistilne procese v telesu. Tako se boste znebili odvečne soli v samo nekaj urah.1. Riž
Običajen riž kuhan na vodi veže nase 2-krat več soli, kot večina drugih živil. Če riž zmešate s suhim sadjem in mlekom, ali jogurtom, bo učinek boljši.

2. Suho sadje namočeno v vodi
Čez noč dajte v vodo slive, rozine, suhe marelice ... Na dan popijte 3 dcl te vode in 300 gramov suhega sadja, pa ne boste imeli težav s kopičenjem soli.

4. Lovor
Lovor lahko uporabimo kot začimbo k jedem (že v majhnih količinah deluje zelo učinkovito), ali pa si pripravite lovorjev čaj, ki ga pijete 2 do 3 skodelici na dan. Seveda brez sladkorja in drugih dodatkov.

5. Ajda in kefir
Na Finskem je zelo priljubljen način čiščenja telesa z ajdo in kefirjem. 2 žlici ajde namreč zjutraj namočite v kefir, popoldan pa to mešanico popijete. Ta metoda je zelo učinkovita tudi pri hujšanju.

6. Citrusi
Če zvečer popijete kozarec sveže stisnjenega soka (dovolj je že 1 dcl), boste dosegli več pozitivnih učinkov. Telo se bo očistilo, citrusi delujejo protivnetno, pa še odvečna sol bo šla v nekaj urah iz telesa.
vkj


Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021