Datum: 12.11.2021 19:19:13 - Rubrika: Dobro je vedeti
Najboljši nočni prigrizki
Čeprav večina ne odobrava nočnih prigrizkov, pa vam vseeno svetujemo nekaj živil, ki ne bodo motili vašega spanca in hkrati ne redijo ...
Nutricisti so si enotni, da se vse, kar pojemo zvečer ali ponoči, spremeni v maščobe, te pa se nabirajo okrog trebuha, bokov, stegen ... Nič, dobrega, torej!

Kaj pa narediti, če vas nočna lakota vseeno premaga in ne popusti, pa se lahko še tako trudite?!

Najprej morate vedeti, da večerne malice res niso priporočljive.

Če pa že, naj nikar ne bodo obilnejše, kot 300 kalorij!

Če jeste vse, kar vam pride pod roke, to ni veliko. Če pa malo razmislite, pa lahko nočne obroke spremenite sebi v prid.

Na primer s tem:

1. Proteinski šejki
Beljakovinski napitki vas bodo nasitili, pri tem pa vas ni treba skrbeti za ogljikove hidrate. Ogljikovi hidrati so odlični, ko potrebujete hitro energijo, ponoči pa se jim raje ognite. Pazite le, da beljakovinskih napitkov ne boste sladkali, popravljali okusa, ali kombinirali s čim redilnejšim. Hm ...

2. Skleda borovnic
Borovnice so zelo okusne, zelo primerne za organizem, vsebujejo pa veliko rastlinskih vlaknin, kar čisti in ureja prebavo, razstruplja organizem, hkrati pa zmanjšujejo apetit. Zelo primerno je borovnice mešati z grškim jogurtom, ker tako v organizem prispevate še zdrave beljakovine. Pazite le, da k takemu obroku ne dodate sladkorja!

3. Jogurt
Navaden jogurt je lahko zelo zdrav in prijeten zaključek dneva. Hladen jogurt vas lahko celo pogreje in, ne boste verjeli, če se vam zdi, da vam hladen jogurt paše, je to zato, ker vam primanjkuje železa. V takem primeru je skodelica jogurta celo priporočljiva, obvezna!

4. Pokovka
Pokovka je priporočljiva samo, če jo sami pripravite. Izogibajte se kupljeni maščobi in viškom soli, namesto tega raje uporabite kvas in kajenski poper.

5. Suhe fige
Pri figah pazite na kalorije, ker lahko vsebujejo veliko sladkorja, vendar, če jih kombinirate s kockami sira, boste s tem povečali vnos beljakovin, fige pa so itak zaklad hranljivih snovi. Vsekakor se splača poskusiti, vendar ne pretiravajte.

6. žlička arašidovega masla
Nič ni tako dekadentnega, kot žlička arašidovega masla! Arašidovo maslo, je lahko izjemno zdravo, nasitno, bogato z vsemi možnimi minerali, bogato z zdravimi maščobami in beljakovinami, če pa maslo naredite sami, pa je taka žlička pregreha celo zelo zdravilna. In še: arašidovo maslo od vseh živil najbolj zmanjšuje apetit.
vkj
Dobro je vedeti
Trije glavni znaki slabe vode
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zanimivosti
5 alternativ za kavo
Zanimivosti
Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo
Dobro je vedeti
Zakaj veliko ljudi po prehladu in angini kmalu še enkrat zboli
Dobro je vedeti
Ali veste, kdaj piti hladno in kdaj mlačno vodo?
Zdravje, lepota
Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021