Datum: 21.1.2023 20:43:21 - Rubrika: Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Zelo pogosto se že po 24 urah, ko se vnetje pojavi v pljučih, pojavijo tudi očitni simptomi, ki pa jih ne prepoznamo ...
Za pljuča velja, da hitro zbolijo, zdravljenje pa lahko poteka tudi več mesecev. Strokovnjaki ob tem opozarjajo, da organizem sam sporoči, kdaj je vnetje tako močno, da ga imunski sistem ne bo mogel premagati, a problem je, ker na te signale nismo pozorni. Ne mi in ne kdo drug, da bi nas nanje opozoril.

Da smo ljudje več ne opazimo očitnih simbolov, ki nam jih sporoča telo, se je lepo pokazalo v vseh epidemijah kovid virusa, kar smo sprva ocenjevali, kot prehlad, na koncu pa smo temu rekli asimptomatična pljučnica. Nič od tega ni res in to je vsakomur pisalo na obrazu.

Še vedno se sprašujemo, kdaj je čas za obisk zdravnika, ne razlikujemo pa niti navadnega prehlada od veliko resnejše ovire v našem telesu.

Za kaj gre?

Če izkašljujete zeleno ali rjavo sluz, ob tem pa čutite bolečino v prsnem košu in imate povišano temperaturo, je velika verjetnost, da imate pljučnico.

A bistvene so spremembe, ki so vidne na obrazu. Koža na obrazu potemni, postane celo vijolična. To se zgodi, ker pade koncentracija kisika v krvi. Poleg tega se nenavadno hitro utrudite, globoko dihate, v glavi celo čutite rahlo vrtoglavico.

Kaj narediti?

Topli obkladki zagotovo pomagajo. Tudi večje količine čaja in tople limonade so priporočljive (beri: zaželene). V tem trenutku potrebujete veliko železa (špinača, rdeča pesa), v veliko pomoč pa so tudi zdravila, ki vam jih da zdravnik. Za pljučnico namreč velja, da jo lahko močno omilite, če jo takoj začnete zdraviti.

V januarju se nikar ne delajte heroja, ker lahko prehlad dobite na vsakem koraku in škoda je preizkušati svoj imunski sistem. Bolje prehlad zdraviti kot pljučnico in ne obratno.

Hranite energijo za težje primere.

Zime še ni konec.
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021