Rubrika: Dobro je vedeti
10 alkalnih živil, ki bi jih morali jesti vsak dan
Vaše zdravje jeseni in pozimi je odvisno od tega, kako zdravo hrano jeste čez poletje. Predvsem nevarna je zakisanost telesa.
Alkohol povzroča zakisanost. Veliko slaščic, tudi sladoledi, povzročajo zakisanost. Pikniki so itak polni kisle hrane. Gazirane pijače so strup ... Poleti je povsod okoli nas veliko vitaminov in mineralov, zato je to priložnost, da si očistite telo, ga napolnite z novo, zdravo energijo, okrepite metabolizem, imunski sistem, pozdravite drobne težavice, ki so se začele pojavljati čez zimo ... Jejte previdno in zdravo.

Spodnjih 10 živil ne samo, da vam bo pomagalo razkisati telo, pač pa lahko s temi živili uredite pritisk, pomirite artritis, uničite rakave celice, izboljšate splošno počutje, vitalnost ...

1. Avokado
Avokado ima pH 8.0 in poleg tega, da alkalizira telo, pomaga tudi pri nevtralizaciji drugih kislin, ki nastajajo v želodcu. Lahko ga jeste samostojno (začinite ga s soljo in poprom), ali pa kot dodatek k solatam.

2. Zrele banane
Nezrele banane povzročajo zaprtost, kislost in preprečujejo absorpcijo hranil. Banana mora biti čim bolj zrela, ker je samo tako zdrava. Zato se ne izogibajte banan s temnimi lisami na lupini. Lise so namreč signal, da je banana primerna za pojest. Samo zrela banana deluje alkalno.

3. Mandeljni
Semena so običajno kisla, a v primeru mandljev in mandljevega mleka je učinek v telesu ravno nasproten. Poleg tega so mandlji izjemen vir zdravja in vitalnosti. Mandlji pomagajo znižati nivo slabega holesterola, izboljšujejo delovanje možganov, prebave in pomagajo pri vzpostavitvi alkalnosti.

4. Šparglji
Znani so kot eni najmočnejših alkalnih živil, imajo pa tudi veliko zdravih vlaknin. Šparglji so bogati še z antioksidanti, minerali in vitamini. Njihov pH je 8,5.

5. Lubenica
Lubenica ponuja pH 9,0 in so zapakirani z vitamini odličen vir mineralov in elektrolitov. Veliko vlaknin in vode že samo po sebi pomeni, da bi to morala biti stalnica naših jedilnikov.

Da ne pozabimo: najbolj priljubljeno družinsko darilo na Japonskem je lubenica. Je zdrava, vsi jo imajo radi, poleg tega pa izjemen čistilec toksinov..

6. Kajenski poper
Kajenski poper je prav tako zapakiran skupaj s koristnimi vitamini in mnogimi minerali. Deluje proti bakterijsko, pospešuje prekrvavitev, niža krvni pritisk, čisti telo, razkisa ... Ker kajenskega poprav ne moremo pojesti po žlicah, ga v izdatni meri poskušajte uporabljati pri čim več jedeh.

7. Papaja
Samo zrela papaja vam bo uredila prebavo, pomirila vnetja in uredila druge prebavne težave. Izredno zanimiva je kombinacija papaje z mesom, ki nevtralizira vse škodljive učinke pesa.

8. Limone
Čeprav so po okusu kisle, pa v želodcu delujejo izredno alkalno. Limone so še posebej učinkovite, če delujejo v parih, v kombinaciji z gornjimi živili: poskusite danes zmešati limono in kajenski poper. to je kombinacija, ki pomaga tudi pri hujšanju.

9. Brokoli
Mnogi mu pravijo tudi zelenjava proti raku. Vsebuje veliko zdravih vlaknin, zdravi vnetja, krepi imunski sistem, pospešuje delovanje notranjih organov. V želodcu deluje izrazito alkalno.

10. Česen
Česen pomaga nevtralizirati kislost živil, kot so meso, ribe, sir in jajca. Česen in zelenjava je kombinacija z veliko vlakninami, hranili in z visoko stopnjo alkalnosti.
vkj


Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?




Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023