Rubrika: Zdravje, lepota
Kako veste, da ste na napačni dieti?
Niso vse diete primerne za vsakogar. Čeprav večina diet na začetku pokaže nekaj spodbudnih rezultatov, pa se že po enem tednu vidi, ali ste na pravi poti. Veste kako?
Hujšanje je le blaga oblika stradanja, vsako telo pa se že po samo nekaj dnevih odzove na spremembe v prehranjevanju. Večinoma negativno. Vsi nutricisti in zdravniki odsvetujejo diete za hitro hujšanje, čeprav tudi "počasne" niso veliko boljše. Prav vse diete temeljijo na isti stvari: zmanjšanje vnosa kalorij.

Ali je dieta, ki jo pravkar prakticirate, prava za vas, lahko ugotovite šele po enem tednu. In tu je nekaj najbolj očitnih simptomov.


1. Ves čas ste lačne
Lakota je na začetku vsake diete običajna stvar, vendar se telo po treh dneh že prilagodi na spremenjen ritem prehranjevanja. Če po enem tednu še vedno čutite lakoto, potem je z dieto nekaj narobe in vam svetujemo, da z njo prekinete. Naslednji simptomi so lahko hujše.

2. Slabo razpoloženje
Če ste razdražljive in greste še same sebi na živce, to ni nepomemben podatek. Do tega namreč pride pri dietah, kjer jeste enolično hrano, ki temelji samo na enem živilu. že res, da želodec spremeni režim presnove, vendar pa s tem slabite telo, ki ne dobi vseh potrebnih snovi. Znaki depresije so običajno povezani s pomanjkanjem vitamina B, magnezija in vrste drugih mineralov. Oslabljeno telo je vsekakor znak, da prekinete z dieto, ker ne boste dosegli želenih rezultatov, pa tudi življenje ljudi v vaši okolici boste po nepotrebnem zagrenili.


3. Poslabšanje zdravja
Proteinska dieta sicer na hitro zmanjša težo, vendar močno obremeni jetra in ledvice. Dolgotrajno vztrajanje na dieti lahko povzroči resne težave. Poslabšanje zdravja je že signal drugega nivoja in resno opozorilo, da takoj prenehajte z dieto.

4. Spremembe na obrazu
Če je vaš obraz uvel, imate velike podočnjake in celo mozolje po obrazu, to ne pomeni, da se vaše telo čisti, pač pa da se izčrpuje. Pomembna je tudi barva kože, lesk nohtov, sijaj las ... Takoj, ko na koži prepoznate sivkasto nijanso, morate ukrepati. Telo, četudi ste na dieti, potrebuje zahtevano količino proteinov, vitaminov in mineralov.


5. Prebava
Nič ni hudega, če hodite na veliko potrebo vsak dan, morda celo večkrat na dan. To samo pomeni, da vaša prebava dela s polno paro, da se hrana ne zadržuje v vašem telesu in tudi, da telo škodljive snovi normalno odstranjuje iz telesa. Če hodite na stranišče redkeje, je to že znak, da morda z vašo dieto nekaj ni v redu. Še posebej, če ste pred dieto imele normalno prebavo.
Erika Volk
Dobro je vedeti
Je sok limete sploh primerljiv z limoninim?
Zdravje, lepota
Popolni zajtrk proti raku in tumorjem
Dobro je vedeti
Bolezni, ki jih povzroča pokovka iz mikrovalovne pečice
Dobro je vedeti
Dieta brez diete in 2 kg manj na teden
Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj bi morali vsak dan jesti hren
Dobro je vedeti
Koliko jagod in češenj lahko pojemo na dan?
Dobro je vedeti
Mesto kamor se redite, razkriva bolezni, ki ste jim podvrženi
Dobro je vedeti
6 razlogov, zakaj je dobro jesti češnje
Dobro je vedeti
Hrana, ki povečuje testosteron in zakaj je to pomembno
Zdravje, lepota
Ali veste, katera solata je najnevarnejša za vaš želodec?
Zdravje, lepota
Ali veste, zakaj je dobra pikantna limonada?
Dobro je vedeti
Zadah, ki vam lahko reši življenje
Dobro je vedeti
30-sekundni test zdravja, da boste vedeli, kaj jesti
Dobro je vedeti
6 živil za čiščenje organizma
Dobro je vedeti
Kaj se skriva za blagim okusom malin?
Zdravje, lepota
Najenostavnejši način razstrupljanja
Dobro je vedeti
Kako se znebiti modric
Dobro je vedeti
V kakšnih primerih je med lahko škodljiv
Dobro je vedeti
7 živil, ki jih vsak dan jeste, a jih nikdar ne bi smeli dati v usta
Dobro je vedeti
5 napitkov, ki so močnejši kot prehranska dopolnila
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023