Rubrika: Dobro je vedeti
Ali je mogoče med spanjem hujšati? Je!
Nutricisti ponujajo tri hranilne obroke s pomočjo katerih boste med spanjem hujšali - ne veliko, a kak kilogram, ali dva na teden pa se bo že poznalo ...
Čeprav se sliši neverjetno, a je raziskava, ki so jo leta 2010 naredili v Kanadi med ženskami starimi med 35 in 55 let, pokazala, da je mogoče med spanjem tudi hujšati in to brez, da bi črtali večerjo. Mnoge diete namreč odsvetujejo kakršnokoli hrano 4 ure pred spanjem. To seveda pomeni, da greste lačni spat, da ponoči nemirno spite, se prebujate, zjutraj pa bi pojedli kar cel hladilnik, če se že prej niste pregrešili.

K sreči pa obstajajo živila, ki v telesu sprožijo procese za katere potrebujete več kalorij, kot jih vnesete v telo. Upoštevajte le to, da so ta živila nadomestek za večerjo in ne dodatek k njej. Če se boste prej pošteno najedli, potem pa mislili, da boste s temi nasveti hujšali, potem razmišljate zgrešeno!

Ribe in piščanci
Ribe so bogate z omega-3 maščobnimi kislinami, kar je velik problem predvsem pri starejših ljudeh in tudi pri mladih, ki ne jedo dovolj raznolike hrane. Omega-3 izboljšajo kvaliteto spanca, proteini vas bodo hitro nasitili, sredi noči pa ne boste hodili na skrivaj ropati hladilnika.

Poleg rib lahko zvečer jeste tudi belo piščančje meso. Meso enostavno popecite na žaru, brez dodatkov, niti duha naj ne bo od pohanja in podobnih dodatkov. Če želite hujšati in ne biti ponoči lačni, se nikar ne pregrešite z omakami, krompirjem in celo solato ne.

Oreščki
Pomembno je, da imate naravne oreščke in ne industrijsko pakirane, ki plavajo v mlaki soli in drugih aditivov. Oreščki so namreč izredno sitostni in boste že po nekaj grižljajih začutili, da niste več lačni. Poleg tega so tudi oreščki bogati z omega-3 maščobnimi kislinami, blagodejno vplivajo na srce, uravnavajo sladkor v krvi ... Če bi lahko izbirali, so oreščki najbolj idealna večerja za vse, ki bi radi shujšali, in tudi za tiste, ki cenijo svoje zdravje.

Mlečni proizvodi
Če se lahko namesto klasične večerje zadovoljite s skodelico vročega mleka, boste največ naredili za svoje telo. Mleko je bogato s kalcijem (seveda govorimo o domačem mleku, čeprav je pogojno uporabno tudi alpsko), ki odlično topi maščobe v telesu. Poleg tega mleko umirja organizem in boste zato mirneje spali, le pri mlečnih maščobah je treba biti pazljiv. Z industrijsko predelanim mlekom si lahko naredite več škode, prav tako tudi "domače" mleko ni vedno domače. Zato pri mlečnih večerjah najprej zelo pozorno spremljajte reakcije v telesu.

Za konec pa še enkrat opozorilo: ribe, piščanec, oreščki in skodelica mleka niso dodatki k večerjam, pač pa nadomestek zanjo. Le tako boste hujšali.
Erika Volk
Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023