Rubrika: Zanimivosti
Je objemanje dreves lahko zdravilno?
Gotovo ste že videli kje kakšnega "norca", ki je objemal drevesa ... To gotovo ni bil norec, pač pa načitan človek, ki ve, kaj je to dendroterapija.
Starodavna modrost pravi, da drevesa zdravijo. Ljudsko izročilo po celem svetu govori o zdravljenju z drevesi. Prav tako tudi ljudska medicina, razni gnostični zgodovinski zapisi, pričevanja mnogih, ki so poskusili ... Mislite, da je vse to samo še en urbani mit?

Daleč od tega!

Celo uradna medicina priznava, da je zdravljenje z drevesi že skoraj splošno priznana metoda, čeprav se o dendroterapiji še vedno zelo malo govori. Največ vedo o tem domači zdravniki iz Sibirije, o določenih terapevtskih vajah je pisal tudi Darwin, danes pa se po tem metodi po celem svetu zdravi že več kot milijon ljudi.

Postopek zdravljenja je zelo preprost. Obstaja hitrejša in močnejša metoda, kjer drevo objamete, se močno privijete k deblu in tako obstojite 5 do 10 minut pri čemer je najbolje nič misliti. Druga metoda je manj intenzivna, a še vedno preprosta. Poiščite si drevo miru in sedite k njemu tako, da ste s hrbtom naslonjeni na deblo, ali pa, da ležite na koreninah dreves.

Seveda pa ni vseeno kakšno drevo si poiščete ...

Breza: je najbolj univerzalno drevo. Podobno kot kamilice med rastlinami. Umirja živčevje, prebavo, blaži težave z očmi in pljuči. Največji učinek boste dosegli, če boste obsedeli v brezinem gozdičku. Idealno je, da vas obkrožajo vsa tri drevesa ...


Hrast: spada med močna in mogočna drevesa, a v resnici deluje zelo pomirjevalno, anti-stresno, terapija z drevesom znižuje pritisk, popravlja krvno sliko in blagodejno vpliva na bolezni ožilja. Hrast spada med najboljše generatorje in očiščevalcev pozitivne energije.

Bor: pomaga pri pljučnih težavah, lajša kašelj, težave bolnikov z bronhitisom, najbolj nenavadno pa je, da je ura sprehoda po borovem gozdičku najboljše zdravilo za odvajanje kihanja.

Bukev: pomaga pri krvnem obtoku, uravnava krvni pritisk, krepi koncentracijo, zdravi stres in, da tudi na to imajo drevesa vpliv, povečuje plodnost.

Kostanj: so starodavna ljudstva hitro prepoznala kot pripomoček za lajšanje revmatskih bolezni, za premagovanje notranjih napetosti, zlasti pa je priporočljivo za otroke z nemirnim spancem.
vkj
Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023