Rubrika: Zanimivosti
Kaj je angiogeneza in zakaj to morate vedeti
Angiogeneza temelji na razvrščanju krvnih žil in je metoda s katero lahko ozdravimo, ali pa močno zmanjšamo nevarnost za nastanek rakavih bolezni.
Pred nekaj leti je ameriški raziskovalec dr. William Li na prireditvi TED prvič svetu razkril novo metodo zdravljenja raka. Takrat je bil to laboratorijski eksperiment z nekaj primer dobre prakse tudi na ljudeh, danes pa se za terminom angiogeneza skriva povsem resna medicinska metoda za zdravljenje raka.

Dr. Li je že leta 1994 v ZDA ustanovil fundacijo, ki se ukvarja samo z angiogenezo, že med študijem na Harvardu pa je ugotovil, da lahko s hrano močno vplivamo na razvoj rakavih bolezni.

Lijeva metoda angiogeneze temelji na zdravi hrani. Nekatera živila imajo močan učinek, druga malo manj, najbolj presenetljive pa so kombinacije. Kot prav Li, bi svet v tem trenutku potreboval lestvico živil in kombinacije z drugimi.

Danes se z angiogenezo ukvarja že več kot 40.000 raziskovalcev po cele svetu, njihovi rezultati pa so pogosto bolj učinkoviti od običajnih zdravil na trgu. Poleg tega pa je zdrava hrana dostopna tudi tistim, ki nimajo denarja za draga zdravila. Je pa res, da to ni več v interesu kapitala.

Toplo vam svetujemo ogled spodnjega videa (manj vešči angleščine si lahko vklopite slovenske podnapise!):V predavanju dr. Li omeni primer ameriških moških, ki so 2x na dn jedli kuhan paradižnik oziroma paradižnikovo omako, ki ima veliko likopena, pa se jim je v 50 % rak na prostati skoraj v celoti pozdravil.

Kako deluje angiogeneza?

Dr. Li z ekipo razmišlja zeo preprosto. Tumorji rastejo, če imajo dovolj hrane, hrano pa dobivajo iz ožilja. Človeško telo ima za 95 kilometrov žil, ki se ves čas obnavlja. Ves čas nastajajo nove, drobne, male žilice, ki pa ni nujno, da vodijo do zdravih celic. Te drobne žilice predstavljajo bližnjico tumorjem do hrane. Če ustavimo nastajanje novih žil, ustavimo tumor. Najboljša metoda zdravljenja raka je še vedno, da rakavim celicam ne damo hrane ...

Na seznamu anti-angiogenezne hrane so: zeleni čaj, jagode, citrusi, jabolka, ananas, češnje, rdeče grozdje, rdeče vino, kurkuma, oreščki, artičoke, buče, tuna, česen, paradižnik (velja samo kuhan), olivno olje, granatna jabolka, temna čokolada, sir (zlasti ementaler in gauda).

Trenutno se raziskovalci trudijo ugotoviti, katere snovi preprečujejo generiranje novih žili, a so šele na začetku poti. Če se pa že danes želite držati načel angiogeneze, pa kar pogumno. Zdrava hrana ni škodila še nikomur.
vkj
Dobro je vedeti
Je sok limete sploh primerljiv z limoninim?
Zdravje, lepota
Popolni zajtrk proti raku in tumorjem
Dobro je vedeti
Bolezni, ki jih povzroča pokovka iz mikrovalovne pečice
Dobro je vedeti
Dieta brez diete in 2 kg manj na teden
Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj bi morali vsak dan jesti hren
Dobro je vedeti
Koliko jagod in češenj lahko pojemo na dan?
Dobro je vedeti
Mesto kamor se redite, razkriva bolezni, ki ste jim podvrženi
Dobro je vedeti
6 razlogov, zakaj je dobro jesti češnje
Dobro je vedeti
Hrana, ki povečuje testosteron in zakaj je to pomembno
Zdravje, lepota
Ali veste, katera solata je najnevarnejša za vaš želodec?
Zdravje, lepota
Ali veste, zakaj je dobra pikantna limonada?
Dobro je vedeti
Zadah, ki vam lahko reši življenje
Dobro je vedeti
30-sekundni test zdravja, da boste vedeli, kaj jesti
Dobro je vedeti
6 živil za čiščenje organizma
Dobro je vedeti
Kaj se skriva za blagim okusom malin?
Zdravje, lepota
Najenostavnejši način razstrupljanja
Dobro je vedeti
Kako se znebiti modric
Dobro je vedeti
V kakšnih primerih je med lahko škodljiv
Dobro je vedeti
7 živil, ki jih vsak dan jeste, a jih nikdar ne bi smeli dati v usta
Dobro je vedeti
5 napitkov, ki so močnejši kot prehranska dopolnila
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023