Rubrika: Zdravje, lepota
6 nasvetov za raven trebuh
Ponujamo vam 6 univerzalnih nasvetov, ki vam bodo pomagali, da se v enem tednu znebite obročev maščobe okoli pasu.
Pomlad je čas, ko se začnemo spogledovati s poletno garderobo in, ko nam ni vseeno, kakšno postavo imamo. Pozimi je bilo zdravje na prvem mestu in nas maščobne blazinice okoli trebuha niso motile, do poletja pa bi se jih vsi radi znebili. Če mislite, da je to misija nemogoče, si preberite spodnjih 6 nasvetov. Kdor jih bo natančno upošteval, lahko v enem tednu izgubi tudi do 2 centimetra pri obsegu okrog pasu.

1. Zmanjšajte vnos soli
Sol zadržuje vodo v telesu in to ravno v predelu trebuha. Iz svojega jedilnika črtajte slane prigrizke, pecivo, hitro hrano in tudi običajne obroke poskusite manj, ali celo nič soliti. Za sol velja, ko se enkrat navadite nanjo, vam je nikdar ni preveč. Preverite V kateri hrani je skrite največ soli.

2. Zmanjšajte ogljikove hidrate
Ogljikovi hidrati se nahajajo tudi v zelenjavi in sadju, zato vas ne rabi skrbeti, da jih bo telesu zmanjkalo. Odpovejte se belemu kruhu, rižu, testeninam. Vse to dobesedno polni naše trebuhe z nepotrebnimi ogljikovimi hidrati. Navadite se jesti zajtrk brez kruha, da o večerji ne govorimo. Namesto tega jejte več jajc in sirov, za kosilo več sadja in zelenjave, za večerjo pa si raje omislite kak zdravilno jedilni sok (poglejte prispevek o napitku iz paradižnika Naj vam idealna teža ne zbeži in prispevek o pudingu iz semen čija Sok z nezemeljskimi učinki, ki se je z žlico).

3. Pozabite na mleko
Laktoza lahko povzroči težave s prebavo, napihnjenost, vsekakor pa upočasni druge presnovne procese, kar povzroča, da se po nepotrebnem redite. Poskusite za en teden iz svoje prehrane izločiti mleko, pa boste hitro videli učinke. In še nasvet: če jutranje kave ne morete popiti brez mleka, uporabite mandljevo ali kokosovo mleko (več o alternativah mleku najdete v prispevku Kaj veste o alternativah mleku).

4. Pazite pri sadju
Sadje pogosto povzroča napihnjenost, poleg tega pa tisto sadje, ki je bilo zgodaj potrgano in je zorelo v skladiščih, nima prav veliko hranljivih snovi. Ima zgolj sladkor, škrob in druge snovi, ki vam pri hujšanju bolj škodijo, kot koristijo. Namesto banan, jabolk in hrušk raje izbirajte citruse in jagodičevje (lahko tudi zamrznjeno).

5. Recite ne pikantni hrani
Tudi začimbe so lahko redilne. Pa ne zato, ker bi jih toliko pojedli. Večja nevarnost je, da povečujejo apetit in stimulirajo delovanje želodca. več želodčne kisline lahko povzroči vrsto drugih težav.

6. Izogibajte se SAO
SAO je kratica za največje prehranske škodljivce sodobnega časa: sladkor, alkohol in ocvrta hrana. Če vam je vsaj malo mar za vaše zdravje, boste SAO povsem črtali iz svojih jedilnikov. Nagrada pa ne bo samo boljše počutje, pač pa tudi vitkejši stas. SAO povzroča napihnjenost, upočasnjuje prebavo, telesu ne daje dovolj energije in po 30 minutah boste lačni, kot da cel dan niste nič jedli.
vkj
Dobro je vedeti
Je sok limete sploh primerljiv z limoninim?
Zdravje, lepota
Popolni zajtrk proti raku in tumorjem
Dobro je vedeti
Bolezni, ki jih povzroča pokovka iz mikrovalovne pečice
Dobro je vedeti
Dieta brez diete in 2 kg manj na teden
Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj bi morali vsak dan jesti hren
Dobro je vedeti
Koliko jagod in češenj lahko pojemo na dan?
Dobro je vedeti
Mesto kamor se redite, razkriva bolezni, ki ste jim podvrženi
Dobro je vedeti
6 razlogov, zakaj je dobro jesti češnje
Dobro je vedeti
Hrana, ki povečuje testosteron in zakaj je to pomembno
Zdravje, lepota
Ali veste, katera solata je najnevarnejša za vaš želodec?
Zdravje, lepota
Ali veste, zakaj je dobra pikantna limonada?
Dobro je vedeti
Zadah, ki vam lahko reši življenje
Dobro je vedeti
30-sekundni test zdravja, da boste vedeli, kaj jesti
Dobro je vedeti
6 živil za čiščenje organizma
Dobro je vedeti
Kaj se skriva za blagim okusom malin?
Zdravje, lepota
Najenostavnejši način razstrupljanja
Dobro je vedeti
Kako se znebiti modric
Dobro je vedeti
V kakšnih primerih je med lahko škodljiv
Dobro je vedeti
7 živil, ki jih vsak dan jeste, a jih nikdar ne bi smeli dati v usta
Dobro je vedeti
5 napitkov, ki so močnejši kot prehranska dopolnila
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023