Rubrika: Dobro je vedeti
6 vrst probiotične hrane
O probiotikih se zadnje čase veliko govori, ker vsebujejo bakterije, ki jih naše telo nujno potrebuje - probiotiki so potrebni za razgradnjo hrane
Probiotike lahko dobimo s hrano na naraven način, ali pa si pomagamo s kemijo. Seveda so naravni probiotiki veliko bolj zdravi in učinkoviti, zato je dobro vedeti, kje se nahajajo.

1. Kislo zelje
Kislo zelje, ki je bilo pridelano s fermentiranjem, vsebuje veliko vitaminov in mineralov in zelo pomaga pri izboljšanju prebave. V Nemčiji je kislo zelje del tradicionalnega kmečkega obroka, brez zelja pa ne morejo tudi Američani, ki ga najraje dodajo k hotdogom. Kislo zelje vsebuje največ probiotičnih bakterij.

2. Jogurt
Kupljeni probiotični jogurti so sicer bolj zdravi od sadnjih jogutov, a maksimalen učinek boste dosegli le, če si jogurt naredite sami.pri tem je treba dodati še, da se ne more zgoditi, da bi imel kdo preveč probiotikov.

3. Temna čokolada
Svet šele sedaj odkriva zdravilne lastnosti čokolade. Vsebuje namreč veliko antioksidatntov (bolj je čokolada mlečna, bolj izgublja svojo dejansko moč. Temna čokolada se najpogosteje uporablja pri kuhanju, svetujemo pa vam, da jo kdaj poskusite med obroki, ali pa med popoldanskim gledanjem televizije. Sicer pa košček čokolade poskusite pol ure pred obrokom ... In pojedli boste manj, kar je dobro za vsako shujševalno dieto.

4. Banane
Banane zelo pozitivno vplivajo na naše zdravje. Škoda le, da imajo veliko ogljikovih hidratov in sladkorja. V bananah so med drugim tudi probiotične bakterije, ki preprečujejo rane na želodcu in rane debelega črevesa. Ker vsebujejo veliko vlaknin, pomagajo uravnavati prebavni sistem.

5. Kefir
Vrsta študij je pokazala, da kefir vsebuje zelo kompleksne kulture probiotičnih bakterij, ki lahko telesu zelo koristijo. Redno pitje kefirja odpravlja tudi najhujše bolezni prebavnega trakta. že sam postopek izdelave kefirja kaže, da je to eden najbolj učinkovitih metod razgradnje hrane. Če je hrana pravilno predelana, potem boste iz nje dobili vitamine, minerale in druge hranilne snovi. Če postopki predelave ne tečejo pravilno, so rezultat maščobne obloge in po nepotrebnem zaužite prevelike količine hrane, ob tem pa boste kar naprej lačni.

6. Vložena zelenjava
Od vložene zelenjave velja izpostaviti rdečo peso, kumare, papriko, tudi ostala zelenjava ne zaostaja veliko. Vložena zelenjava prav tako zaradi postopkov izdelave vsebuje veliko probiotičnih bakterij, poleg tega pa vsebuje še isto količino vitaminov in mineralov, kot sveža. Morda se spet bližajo časi, ko si bomo sami delali ozimnico. Predvsem zato, da bomo vedeli, kaj jemo.
vkj
Dobro je vedeti
Je sok limete sploh primerljiv z limoninim?
Zdravje, lepota
Popolni zajtrk proti raku in tumorjem
Dobro je vedeti
Bolezni, ki jih povzroča pokovka iz mikrovalovne pečice
Dobro je vedeti
Dieta brez diete in 2 kg manj na teden
Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj bi morali vsak dan jesti hren
Dobro je vedeti
Koliko jagod in češenj lahko pojemo na dan?
Dobro je vedeti
Mesto kamor se redite, razkriva bolezni, ki ste jim podvrženi
Dobro je vedeti
6 razlogov, zakaj je dobro jesti češnje
Dobro je vedeti
Hrana, ki povečuje testosteron in zakaj je to pomembno
Zdravje, lepota
Ali veste, katera solata je najnevarnejša za vaš želodec?
Zdravje, lepota
Ali veste, zakaj je dobra pikantna limonada?
Dobro je vedeti
Zadah, ki vam lahko reši življenje
Dobro je vedeti
30-sekundni test zdravja, da boste vedeli, kaj jesti
Dobro je vedeti
6 živil za čiščenje organizma
Dobro je vedeti
Kaj se skriva za blagim okusom malin?
Zdravje, lepota
Najenostavnejši način razstrupljanja
Dobro je vedeti
Kako se znebiti modric
Dobro je vedeti
V kakšnih primerih je med lahko škodljiv
Dobro je vedeti
7 živil, ki jih vsak dan jeste, a jih nikdar ne bi smeli dati v usta
Dobro je vedeti
5 napitkov, ki so močnejši kot prehranska dopolnila
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023