Rubrika: Dobro je vedeti
10 živil za jesensko razstrupljanje
Razstrupljanje telesa ni modna muha, pač pa priložnost, da iz telesa spravimo strupe. Če le imamo ustrezno prehrano.
Objavljamo seznam najučinkovitejših živil, ki nam lahko koristijo pri razstrupljanju in, ki bi jih morali pogosteje jesti. Razstrupljanje ni koristno samo takrat, ko smo bolni, še bolj je pomembno, da čistimo telo, da ne bi zboleli. Mnogi tudi spodaj našteta živila postavljajo na seznam super živil, ker so njihovi pozitivni učinki vsestranski.

1. Avokado
Avokado ima zelo veliko rastlinskih beljakovin in nenasičenih maščob, zato je dober za srce in ožilje, celi notranje poškodbe in je bistven za detoksifikacijo jeter.

2. Brusnice
Imajo izredno veliko antioksidantov, ki ščitijo celice pred poškodbami in nestabilnimi molekulami oziroma prostimi radikali. Vse so so namreč simptomi, ki v skrajni fazi povzročijo raka. Preprečujejo tudi okužbe sečil, urejajo prebavo, še posebej odvajanje vode, urina.

3. Zelje
Zelje ima visoko vsebnost žvepla, glukozinolator, ima veliko vitaminov, vlaknin in še posebej mineralov, kar je bistvenega pomena za ohranjanje črevesne flore.

4. Limone
Začnite dan s sokom svežih limon, ker vas bo po kozarcu nesladkane limonade minila vsa lakota. Zelo dobro med drugim tudi ščitijo jetra, veliko vitamina C in antioksidantov pa izredno dobro topi in pomaga odstranjevati kemikalije iz telesa. Lupine limon, če so bio pridelane, so običajno bolj zdravi, kot si mislite.

5. Brokoli
Zelo pomembno je, da veste, da gre za domač brokoli, ki je je najboljši surov. Je izredno učinkovit preprečevalec razvoja bolezni raka, metastaz, tumorjev ... Brokoli vsebuje dvakrat več vitamina C, kot pomaranče. Pri brokoliju je pomembno tudi to, da vsebujejo encime, ki urejajo in pospešujejo prebavo.

6. Česen
Škoda, da ima tako močen volj, ker bi ga sicer pogosteje uporabljali. Mnogi zato raje uporabljajo izvlečke. Česnovo olje je zelo zdravilno.

7. Rdeča pesa
Surova je sicer boljša za kuhanje, a pesa med drugim vsebuje tudi betacianinov, ki daje pesi značilno barvo, v resnici pa je to izredna razstopina za bolj proti raku, pospešuje delovanje jeter in žolča.

8. Grenivke
Čeprav grenivke vsebujejo veliko sadnega naravnega sladkorja. Dobre so pri shujševalnih dietah, vendar raziskave kažejo, da bi za viden učinek hujšanja vsak dan morali pojesti 40 grenivk. So pa grenivke pomembne, zato, ker st že dve na dan lahko izredno učinkovita zaviralca rakastih bolezni.

9. Sončnična semena
Imajo visoko vsebnost vitamina E, semena pospešujejo razstrupljanje jeter, znižujejo holesterol, telesu dajejo energijo ... Sončnična semena so zelo priporočljiv prigrizek med obroki.

10. Leča
Znižuje holesterol, uravnava nivo sladkorja v krvi, razstruplja telo in čisti notranje organe. Lečo so nekoč pogosteje uporabljali, danes pa smo nanjo skoraj pozabili.
vkj


Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023