Rubrika: Dobro je vedeti
Sokovi za nižanje pritiska
Visok pritisk je tihi ubijalec in veliko ljudi sploh ne ve, da ima težave s tem. Dobro je vedeti, da obstajajo preprosta, domača zdravila.
Čeprav je res, da visokega pritiska ni mogoče pozdraviti, pa ga je mogoče nadzorovati. Poleg zdravil, ki vam jih predpiše zdravnik, obstajajo tudi naravni načini, kako obvladovati pritisk. Konstantno visok pritisk lahko privede do odpovedi ledvic, kapi, odpovedi srca ali srčnih bolezni ... Zelo je pomembno, da si pritisk redno merimo, na pritisk pa največ vplivata predvsem debelost in sladkorna bolezen. Če oboje obvladujete, boste imeli tudi s pritiskom manj težav.

Sicer pa je treba razlikovati med sistoličnim in diastoličnim pritiskom. Sistolični tlak je tisti, ki odraža število krčenj srca, diastolični tlak pa je minimalni tlak v arteriji v času med dvema utripoma, ko srce počiva.

Danes velja, da imate normalen pritisk, če je višji oziroma sistolični pritisk med 120 in 140, nižji oziroma diastolični pa med 80 in 90. optimalen tlak se z leti spreminja in ves čas raste, prav tako pa imajo ženske za približno 5 % višji pritisk od moških.

Ali obstajajo domača zdravila za nižanje pritiska?

že takoj na začetku morate vedeti, da domača zdravila samo pomagajo, zelo učinkovito preprečujejo, da bi pa zdravljenje temeljilo izključno na teh pripravkih, pa se o tem pogovorite s svojim zdravnikom. Prednost spodnjih napitkov je, da so zdravi, telesu dajo energijo, imajo veliko mineralnih snovi in izboljšujejo splošno počutje. Na pritisk namreč močno vpliva tudi stres in okolica, ki vas spravlja v dobro ali slabo voljo. Tega s kozarcem soka ne morete spremeniti.

Zdravilni sokovi so:
 • Korenčkov sok s česnom
  1 strok česna operite in olupite, nato pa v mikserju zmešajte z 250 grami korenčka. Korenček bo nevtraliziral okus česna in dobili boste prijeten napitek, ki je vsestransko zdrav za imunski sistem, prebavo in kup drugih bolezni.

 • Korenčkov sok in peteršilj
  Operite 2 srednje velika korenčka in ga narežite na tanke kolobarje. Dodajte mu 1 majhen šopek peteršilja, ki ga tudi dobro operite in nasekljajte. V mešalniku vse skupaj dobro premešajte in popijte sveže. Peteršilj bo med drugim tudi poskrbel, da boste očistili telo.

 • Pesa, kumara in ananas
  Potrebujete 3 ali 4 rezine surove rdeče pese, 1 kumaro in 2 ali 3 rezine ananasa (lahko tudi iz kompota). V mešalnik najprej dajte peso in kumaro, povsem na koncu pa še ananas. Vse skupaj dobro zmešajte. Napitek, poleg pritiska, znižuje tudi kilograme, čisti telo ...

 • Korenček in pomarančni sok
  Očistite 2 velika korenčka in jima v mešalniku dodajte 1 olupljeno pomarančo. Dobili boste sok prijetnega okusa z veliko vlakninami in vitamini.
Zakaj štirje recepti za nižanje pritiska?

Ljudje se po marsičem razlikujemo, zato tudi recepti iz domače lekarne nimajo enakega vpliva. Če imate težave s pritiskom, vam priporočamo, da zjutraj spijete kozarec soka, počakate pol ure (in poskrbite, da vas nihče ne vznemirja) in si potem izmerite pritisk. Naslednji dan poskusite z naslednjim nasvetom in tako boste hitro ugotovili, kateri sok vam najbolj pomaga.

In še nekaj ... Zelo koristno je, če si zapisujete vse, kar ste dan prej pojedli. Tudi od tega je odvisno, kakšen je vaš pritisk in le tako boste lahko obvladovali bolezen, ki nima vidnih znakov, ne boli in se pogosto zelo tragično konča.
vkj
Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023