Rubrika: Dobro je vedeti
Prigrizki, ki jih lahko jeste po 20. uri
Za trdno zdravje in zdravo telo po 18. uri tako in tako ne bi smeli jesti, vendar, če se že morate pregrešiti, potem to naredite s temi prigrizki.
Pri hrani si zapomnite, da zjutraj jeste za zdravje, zvečer pa za lepoto. Vendar v negativnem smislu. Več jeste zvečer, več kilogramov boste imeli. Znak večernega prenajedanja je lahko tudi višek kilogramov.

Med zdrave večerne prigrizke, ki (minimalno) ne redijo, ki so zdravi, ki skrbijo za ravnovesje notranjih prebavnih procesov so:

1. Koruza
Kuhana koruza je zelo dobra pri odstranjevanju odvečnega holesterola in preprečuje kopičenje maščob. Če ste imeli čez dan močen obrok z maščobami in z veliko kalorijami, je priporočljivo dan zaključiti s koruzo.

2. Nektarine
Čeprav moramo biti previdni pri uživanju (preveč) sadja, pa so nektarine pri tem nekaj posebnega. Vsebujejo namreč izredno visoko koncentracijo vlaknin, ki pripomorejo s boljši presnovi in metabolizmu, poleg tega pa so nektarine tudi izjemno uspešne v boju proti kopičenju maščob.

3. Zelena
Zelena spada med živila z negativnimi kalorijami. To pomeni, da ima zelena manj kalorij, kot jih človeško telo porabi za njeno presnovo. Zeleno lahko jeste kadarkoli (tudi večkrat na noč). In v velikih količinah (če je lakota neizmerna).

4. Buče
Buče so neverjetno okusne, hranljive, iz njih lahko naredimo juhe, kaše, solate. Izboljšajo prekrvavitev, čistijo telo ...

5. Gobe
Gobe so brez maščob in z nizko vsebnostjo kalorij. So odličen prehranski izdelek, ki zdravi prebavne motnje. Njihov edini problem je, da povzročajo občutek teže v želodcu. pazite le, da boste jedli vedno sveže gobe.

6. Rdeča pesa
Rdeča pesa spada v skupino nenadomestljive prehranske zelenjave. Uravnavajo presnovo maščob, kar preprečuje debelost, ima ogromno hranljivih snovi. Peso jemo kuhano, pa tudi surovo. Dobra je še zlasti v zelenjavno sadnih smutijih.

7. Bele ribe
Vsebujejo veliko vitaminov in mineralov, ki so zelo pomembni pri krepitvi imunskega sistema in normalizaciji notranjih procesov. Bela riba močno vpliva na delovanje številnih notranjih organov.

8. Kivi
Kivi pomaga pri odstranjevanju maščob iz telesa (pomaga pri hujšanju). Normalizira ravnovesje med vodo in soljo. Vsebuje pa ogromno vitaminov in mineralov. Zvečer, ko ne boste mogli spat, pojejte en kivi, pa z nespečnostjo ne boste imeli težav.
vkj
Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023