Rubrika: Dobro je vedeti
5 mitov o raku, ki razdvajajo strokovno in laično javnost
Med tem, ko med ljudmi kroži nekaj mitov o raku, pa strokovnjaki pravijo, da raziskave tega ne potrjujejo, ali pa jih ni. Komu verjeti?
Rak je kuga 21. stoletja in je vsekakor bolezen nepravilnega življenjskega sloga, stresa, pomanjkanja aktivnosti, nepravilnega prehranjevanja, manj hranilne in včasih celo strupene hrane. Ko se vsi ti razlogi akumulirajo v telesu, izbruhne bolezen, ki marsikomu močno spremeni življenje. Iz tega so nastali miti o raku, ki jih sodobna znanost ne zna povsem ovreči, niti potrditi, najhuje pa je, da so nekatere stvari (namerno?) spregledane.

Mit 1: rak je vedno usoden
Niso vse vrste raka usodne. Danes je stopnja ozdravitve že več kot 70 odstotna, zdravljenja pa so vse bolj učinkovita. Problem so še vedno obnovitvene možnosti, nekatere vrste so res še povsem neozdravljive, pomembna je tudi lokacija bolezni. Ob tem je treba upoštevati še nekaj: zdravljenje raka je počasno in lahko traja več let.

Mit 2: sladkor spodbuja raka
Uradna medicina razlaga, da rakave celice porabijo več glukoze kot normalne celice. Če prenehate jesti sladkor, rak ne bo izginil. Sladkor je krivec za neko drugo bolezen sodobnega časa: debelost. Prekomerna telesna teža pa je povezana s povečanim tveganjem za različne vrste raka. Ozdravite debelost in ozdravili boste raka.

Mit 3: umetna sladila povzročajo raka
Industrija sladil se zelo trudi, da bi zavarovali umetna sladila. Tako danes res ne obstaja nobena raziskava, ki bi dokazala povezanost saharina z rakom. Vendar to ne pomeni, da so umetna sladila zdrava. Vsako sladilo, naravno ali umetno, povzroča debelost, to pa raka. Vsekakor izbirajte bolj zdrave in manj sladke izdelke.

Mit 4: rak je nalezljiv
Čeprav je uradni medicini uspelo prepričati ljudi, da rak ni nalezljiv, pa obstaja peščica raziskav, ki dokazuje nasprotno. V posebnih okoliščinah se rak lahko širi iz tkiva na tkivo. Sicer je tveganje majhno, vendar pa proces še ni povsem pojasnjen. Prav zato nekateri zdravniki svojim pacientom priporočajo, da iz jedilnika črtajo meso in mesne izdelkov. Zato je pomembno, da poznate izvor mesa. Ne kupujte mesa ni nima zagotovljene sledljivosti.

Mit 5: pozitivna naravnanost
Dejstvo je, da se telo lahko samo ozdravi, če le ima dovolj energije in je v (zdravem) pogonu. Pozitivno razmišljanje je običajno povezano z večjo fizično aktivnostjo in boljšim čustvenim razpoloženjem. Samo če očiščevalni procesi v telesu pravilno delujejo, bodo odšle tudi strupene celice.
vkj
Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023