Rubrika: Dobro je vedeti
Štirje vznemirjujoči znaki, da je vaše telo polno toksinov
Toksini ujeti v telo so pogosto vir bolezni, upočasnjujejo metabolizem in zavirajo delovanje notranjih organov. Se vam ne zdi, da bi se te navlake morali znebiti?
Toksinom, naj se še tako trudimo, se jim ne moremo ogniti, ker so neločljiv del hrane. Tudi zdrave! Statistika pravi, da imamo v črevesju do 10 odstotkov strupenih snovi, ki bi se jih morali znebiti. Zato zdravniki in nutricisti priporočajo, da nekajkrat na leto naredite temeljito čiščenje telesa.

Ključno vprašanje pri tem pa je, kako pogosto narediti čistilno akcijo in, kako prepoznati, da telo izgublja energijo zaradi nesnag. Zato bodite za začetek pozorni na vsaj te osnovne simptome:

1. Fiziološke potrebe
Pogost obisk stranišča skoraj zagotovo kaže, da je vaše telo polno strupov. kako tudi ne, ko pa je to najbolj očiten način čiščenja. Vsi procesi v telesu so naravnani tako, da se telo čisti z urinom in blatom. Na toksine bodite pozorni, če hodite na stranišče in odvajate malo tekočine. Poleg čistilne diete poskusite (preberite članek 10 živil za razstrupljanje) vsaj za nekaj časa spremeniti tudi prehranske navade.

2. Neprijeten zadah
Vzrok so bakterije v ustih ali nezmožnost želodca in jeter, da bi predelali vse toksine. Kako rešiti ta problem? Razmeroma enostavno: vsake pol ure naredite požirek ali dva vode. Lahko pa tudi žvečite peteršilj, ki je poleg tega še diuretik, kar pomeni, da pospeši odvajanje vode in tako čisti organizem.

3. Motijo vas določene vonjave
Če vam je kakšna vonjava še posebej zoprna in vas prejšnje dneve ni tako motila, je to skoraj zagotovo znak resne zastrupitve s toksini, vendar še tega ne veste. Pogosto to lahko opazite pri kakšnih parfumih, pa tudi dimu in drugih vonjavah. Večinoma je to znak, da ne nekaj narobe z jetri. Neprijetne vonjave se lahko razvijejo tudi v glavobole in boste zaradi tega imeli uničen cel dan.

4. Ne morete se znebiti odvečne teže
Višanje telesne teže, pri tem pa ne pomaga nobena dieta in tudi redna telovadba ne, je tudi med zelo pogostimi znaki zastrupljenosti telesa. Do tega običajno pride zaradi nepravilne prehrane, slabe krvne slike (kar je tudi povezano s prehranjevanjem) in seveda zaradi stresa. Če se vam dogaja, da na dopustu vedno shujšate in nimate občutka, da manj jeste, je to skoraj zagotovo zato, ker ste pod stresom. Zelo pomemben nasvet: nič nadur, in nič popoldanskega ali vikend dela za službo.

In še opozorilo: poznana so pomladanska čiščenja, zelo pomembna pa so tudi jesenska. Morda celo bolj, najbolj! Dejstvo je, da se poleti pogosteje pregrešimo in pojemo in popijemo tudi stvari, ki jih pozimi ne bi. Spomnite se samo na industrijsko pripravljene sladolede. Mislite, da v njih ni strupov?

O, pa še koliko ...
vkj
Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023