Rubrika: Dobro je vedeti
Znebite se napihnjenosti in odvečne vode
Vsak pozna neprijeten občutek napetosti v želodcu. Seveda je za to kriva predvsem nepravilna prehrana in težave pri delovanju želodca. Kako se tega rešiti?
Poleti so problemi z želodčnimi težavami in odvečno vodo bolj izraziti in moteči. Predvsem zato, ker se več gibljemo, vsaka napihnjenost in bolečine v trebuhu pa nas pri tem ovira. Poleg tega smo poleti bolj obremenjeni s svojim zunanjim izgledom in vsak bi rad imel kak kilogram manj na tehtnici, vendar te stvari ne gredo tako hitro (ne pozabit, da je en kilogram enak 7500 kalorijam - toliko manj morate pojesti od svoje optimalne predpisane dnevne količine kalorij).

In še en problem je poleti bolj izrazit: zrak v želodcu predstavlja več možnosti za razvoj mikroorganizmov, nastanejo težave s črevesno floro, celo do resnih in trajnih poškodb lahko pride. Po drugi strani pa želodec ne more pravilno delovati, če teh bakterij nima. Zdrave bakterije namreč pomagajo pri razgradnji hrane, zato je prebava ključnega pomena ne samo za zdravje, pač pa tudi splošno počutje.

Kako torej stimulirati delovanje želodca in pri tem pospešiti odvajanje vode?

Vaja 1
Masaža predela nad popkom razbremeni želodec in zmanjša nastanek plinov. Približno 10 do 15 minut po jedi odmerite 4 prste nad popkom in ta predel 2 do 3 minuti masirajte v smeri urinega kazalca. Nato to isto ponovite z masiranjem v nasprotni smeri. Če ste vse pravilno naredili, boste v ustih začutili kiselkast okus, pa tudi več sline boste imeli v ustih. To pomeni, da vaš metabolizem dela s polno paro.

Vaja 2
Tudi pri tej vaji je popek ključnega pomena. V tem primeru si navidezno izmerite predel okrog popka, ki ima polmer velikosti vašega kazalca. Ta predel pritiskajte in masirajte po vsakem obroku približno 2 do 3 minuti in znebili se boste odvečne vode, pa tudi bolečine v želodcu bodo izginile, ali pa bodo vsaj občutno manjše. To vajo priporočamo vsem, ko se preveč najeste ...

Vaja 3
S to vajo boste pospešili delovanje črevesja in se hitreje znebili občutka odvečne teže v želodcu. Pri lahko hrani je sicer ta občutek bolj redek, vendar pa poleti jemo veliko suhe hrane, ki ni dobra za želodec (priporočamo, da občasno načrtno jeste jedi na žlico, da vsaj malo razbremenite svojo prebavo). Pri tej vaji odmerite predel 4 prste pod popkom in to točko pritiskajte in masirajte 2 do 3 minute v smeri urinega kazalca, nato pa še v nasprotni smeri. V primeru, da vse delate prav, bo napihnjenost in napetost v trebuhu hitro izginila.
vkj
Dobro je vedeti
Je sok limete sploh primerljiv z limoninim?
Zdravje, lepota
Popolni zajtrk proti raku in tumorjem
Dobro je vedeti
Bolezni, ki jih povzroča pokovka iz mikrovalovne pečice
Dobro je vedeti
Dieta brez diete in 2 kg manj na teden
Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj bi morali vsak dan jesti hren
Dobro je vedeti
Koliko jagod in češenj lahko pojemo na dan?
Dobro je vedeti
Mesto kamor se redite, razkriva bolezni, ki ste jim podvrženi
Dobro je vedeti
6 razlogov, zakaj je dobro jesti češnje
Dobro je vedeti
Hrana, ki povečuje testosteron in zakaj je to pomembno
Zdravje, lepota
Ali veste, katera solata je najnevarnejša za vaš želodec?
Zdravje, lepota
Ali veste, zakaj je dobra pikantna limonada?
Dobro je vedeti
Zadah, ki vam lahko reši življenje
Dobro je vedeti
30-sekundni test zdravja, da boste vedeli, kaj jesti
Dobro je vedeti
6 živil za čiščenje organizma
Dobro je vedeti
Kaj se skriva za blagim okusom malin?
Zdravje, lepota
Najenostavnejši način razstrupljanja
Dobro je vedeti
Kako se znebiti modric
Dobro je vedeti
V kakšnih primerih je med lahko škodljiv
Dobro je vedeti
7 živil, ki jih vsak dan jeste, a jih nikdar ne bi smeli dati v usta
Dobro je vedeti
5 napitkov, ki so močnejši kot prehranska dopolnila
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023