Rubrika: Dobro je vedeti
4 presenetljiva živila, ki povečujejo trebuhe
Maščobne obloge okoli trebuha so verjetno največja nadloga današnjega časa. Znebite si jih tako, da pazite na ta 4 živila!
Če ste nagnjeni k debelosti, boste potrebovali veliko energije, volje, vztrajnosti in tudi sreče, da boste dosegli idealno postavo. Seveda to ne pomeni, da ste povsem brez možnosti, a do vitke postave lahko pridete tudi tako, da ne jeste stvari, ki povečujejo nastanek maščobnih oblog. Pravzaprav je to predpriprava vsake diete, zato se splača držati teh pravil, četudi niste na dieti.

1. Siri
Čeprav so izredno zdravi, odličen izvor kalcija in drugih hranilnih snovi, pa vsebujejo izredno veliko maščob, ki močno pospešujejo nastanek oblog okoli trebuha. Pri sirih gre vse tako hitro, da se tega še zavedate ne, poleg tega pa je "škodljiv" že en sam listič na teden. Če je le mogoče, sire črtajte iz jedilnika, ali pa jih jejte samo v dopoldanskem času. Niti slučajno jih ne jejte zvečer.

2. Gazirane pijače
Lahko bi jim rekli tudi tankerji kalorij. Običajno imajo gazirane pijače tako enormne količine kalorij, da je že en sam deciliter grozljiv, ko ga popijete. A največja težava je prav v količinah, saj na piknikih in drugih druženjih v naravi popijemo tudi po liter in več teh sladkih pijač, ki vas sploh ne odžejajo, le apetit vam povečajo. Še to: zgodbicam o pijačah brez sladkorja verjemite šele, ko deklaracijo 3-krat preverite. Trgovci radi povedo, da ima kakšna pijača 30 odstotkov manj sladkorja od najbolj sladke pijače na trgu. Verjetno to drži. Vendar drži tudi, da je v najmanj sladki pijači še kljub vsemu preveč sladkorja, da bi ji lahko rekli zdrava.

3. Sol
Tudi slane jedi so redilne. Poleg tega sol zadržuje vodo v telesu, kar povečuje apetit in željo po pijači. Če nimate pri roki vode, je to lahko velik problem. Zato je pomembno, da jedi nikdar ne solimo, pač pa si hrano solimo sproti. Seveda čim manj. Pa tudi na sol v prigrizkih ne pozabite.

4. Sladkor

Ste vedeli, da imajo tudi suhomesni izdelki v sebi ogromne količine sladkorja? Pa razni solatni prelivi in druge industrijsko proizvedene omake. Sladkor danes srečamo povsod, vemo pa, da povzroča nemalo težav. V sodobnem svetu je sladkorju težko ognemo, zato je že uspeh, če njegovo konzumacijo znižamo na pol.
vkj
Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023