Rubrika: Zdravje, lepota
Vas zebe v roke in noge? Morda je to znak za zaskrbljenost!
Če vas ob spremembi vremena boli v glavi, vam šumi v ušesih, ste zaspani, pozabljate in se težko koncentrirate, potem imate gotovo težave s prekrvavitvijo. Za tem pa se lahko skriva marsikaj nevarnega ...
Ko se vreme nekoliko ohladi, se pojavijo težave s prekrvavitvijo. Hladne roke in noge, poleg tega pa glavoboli, šumenje v ušesih, slabost, zaspanost, pozabljivost ... Za vsem tem se lahko skrivajo težave z arterijsko prekrvavitvijo, ki so lahko znak okvare notranjih organov. Težave s prekrvavitvijo so lahko posledica poškodovanih arterij lahko pa zaradi tega pride celo do trajnih poškodb.

Najpogostejši vzroki slabe prekrvavitve je premalo fizične aktivnosti, slabe prehranjevalne navade, debelost, kajenje, lahko so tudi težave z živčevjem, stres ... Če imate dlje časa težave z mrzlimi rokami in nogami, se o tem obvezno pogovorite z zdravnikom. Zdravniki vam bodo sicer rekli, da ni treba, da čakate na simptome, pač pa lahko že prej poskrbite, da do teh težav sploh ne pride. Pri tem imajo v mislih redno kontrolo krvnega pritiska, merjenje nivoja sladkorja in maščob v krvi, najpomembnejša pa sta seveda hrana in zmerna fizična aktivnost.

Zavedati se moramo, da še vedno ni zdravil, ki bi ozdravila brazgotinjenje arterij. Če pa k temu dodamo, da 80 odstotkov zdravja pride s hrano, potem je najmanj, kar lahko storimo, da poskrbimo za pravilno prehrano.

Torej, če vas zebe v roke ali noge in bi radi preverili, ali gre za trenuten problem, vam predlagamo, da naredite naslednje:

1. Pomaranče
Poleg tega, da imajo pomaranče visoko vsebnost vitamina C, vsebujejo še naravne sestavine, ki se hitro raztopijo v krvi in okrepijo kapilarni sistem.

2. Črna čokolada
Kakav vsebuje flavonoide, ki izboljšujejo krvni obtok. Seveda naj bo temna čokolada s čim več kakava, saj, za primerjavo, bela čokolada nima prav nič flavonoidov, pa tudi sladkor vam bo v telesu naredil več škode, kot koristi.

3. Kajenski poper
Kajenski poper pospešuje matabolizem, krepi arterije in kapilarne stene. Najbolje ga je jesti v solati, lahko pa si naredite ta zdravilen sok, ki ima še mnogo drugih koristnih lastnosti: Sok s kajenskim poprom, ki popravlja metabolizem.

4. Sončnična semena
Sončnična semena imajo ogromno vitamina E, ki preprečuje nastajanje krvnih strdkov in tudi zato izboljšuje prekrvavitev. Iz istega razloga je dobro jesti olivno olje in olive, oreščke, bučna semena ...

5. Ingver
Ingver krepi krvni obtok in ga lahko jemo surovega ali kot dodatek h kuhani ali pečeni hrani. Lahko ga dodate k čaju (dobili boste izredno zanimiv okus), ali pa si naredite limonado z dodatkom sveže naribanega ingverja. Limonada vam bo med drugim tudi zmanjšala apetit, kar je še posebej pomembno, če pazite na kilograme.

6. Česen
Česen čisti kri, spodbuja pretok krvi, preprečuje vnetja ... Česen ima številne prednosti, zato si o njem preberite več v prispevku: Naj bo vaše najmočnejše jesensko orožje surov česen.

7. Goji jagode
Goji jagode so sicer podobne rozinam, a imajo izjemno zdravilno moč. Vsebujejo veliko vlaknin, krepijo imunski sistem in izboljšujejo prekrvavitev. Brez skrbi lahko počasi pojeste nekaj surovih goji jagod in takoj se boste bolje počutili.
vkj


Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023