Rubrika: Zdravje, lepota
Še enkrat o zdravniku, ki trdi, de je rak samo posledica pomanjkanja vitaminov
Ali so res vsi raki v 90 % posledica pomanjkanja vitaminov? Tega se je prav v tem letnem času dobro spomniti. Preverite zakaj.
Še pred dobrim stoletjem so ljudje umirali za skorbutom, za katerega se je kasneje izkazalo, da gre samo za pomanjkanje vitamina C.

Dr. Harold W. Manner iz univerze Loyola v Chicagu v ZDA je nedavno izdaj dopolnjeno knjigo z naslovom Smrt raku. Prva knjiga, ki jo je izdal leta 1978 (vir), je šokirala svet, saj je dr. Manner prvi zagovarjal tezo, da je rak samo posledica pomanjkanja vitamina B17. V najnovejši knjigi pa svoje ugotovitve le še potrjuje. V svoji karieri je namreč na tak način pozdravil več tisoč bolnikov.

Dr. Manner je prepričan, da je univerzalno zdravilo proti raku leatril, ki nastane v telesu iz amigdalina, ki je bolj poznan pod imenom vitamin B17. Zgodbo in ključne ugotovitve dr. Mannerja smo na že opisali v tem prispevku: Rak ni bolezen, ampak posel. Dejstvo je, da ko govorimo o vitaminu B17, večina takoj pomisli na koščice marelic (preberite več o tem v Koščice marelic proti raku). Pa ne samo to! Zdravljenje raka z vitamini mnogi uvrščajo med alternativne metode zdravljenja (nekaj jih najdete tukaj: Kaj o alternativnih metodah zdravljenja raka pravi tradicionalna medicina?), kar je škoda, ker veliko zdravnikov ugotavlja, da imajo samo kombinacije zdravljenj najboljše učinke.

Najnovejše raziskave kažejo, da vitamin B17 le ni tako redek, kot se je sprva mislilo. Zato objavljamo dopolnjen seznam živil bogatih z vitaminom B17:

Koščice in semena
Poleg koščic marelic je veliko vitamina B17 tudi v koščicah jabolk, breskev, hrušk in sliv. Dr. Manner predlaga, da na dan pojeste 15 do 20 jedrc sliv.

Kuhane jedi
Zelo dobro je jesti kuhano koruzo, fižol, lečo in grah. Začinite jih s čebulo, ki ima tudi veliko pozitivnih učinkov, in dobili boste izjemno zdravilo proti raku.

Jagodičevje
Tudi borovnice, maline, jagode, aronija in črni ribez imajo veliko vitamina B17. Seveda to velja za surove plodove (lahko tudi zamrznjene). Vse druge oblike (kompoti, marmelade, sokovi) so praktično brez B17.

žita
Sezamova semena, ovsena kaša, ječmen, temni riž, pšenični kalčki, proso, rž, ajda ... Vsa ta semena so izredno bogata z B17, dr. Manner pa še posebej priporoča, da jeste sveže in mlade pšenične kalčke. Pšenični kalčki imajo namreč izredno veliko tekočega kisika in leatrila, to pa je najmočnejša doslej znana kombinacija proti raku.

In še na dva izredno dobra vira vitamina B17 ne smemo pozabiti: pivski kvas in bučno meso. Zlasti bučno meso vsebuje cel niz hranljivih snovi, ima malo ogljikovih hidratov, malo maščob, veliko beta-karotena (ta se v telesu spremeni v vitamin A) in ogromno vitaminov.

Kot ste verjetno že sami ugotovili, je jesenski čas, ki je bogat s plodovi narave, idealen za preventivni spopad z rakom za vas in vso družino.
vkj
Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023