Rubrika: Dobro je vedeti
Kaj razkriva oblika zadnjice?
Zadnjica je kot prstni odtis. Vsak ima drugačno, oblika pa pove več o življenjskem slogu, kot si upate priznati ...
Vam je že kdo rekel, da imate dobro rit? Nič hudega, če ni. Oblika zadnjice pove več o našem življenjskem slogu, zato opazovanje in ocenjevanje zadnjic ni nič slabega. Še več! Ločujemo namreč pet osnovnih tipov zadnjic in, če veste, kaj kateri pomeni, se lahko marsikaj naučimo.


1. Kvadratna zadnjica
Ta oblika zadnjice pomeni, da nosi v sebi ogromno zalogo maščob. Večinoma to pomeni, da ste fizično manj aktivni, da ne trenirate (vsaj redno ne), lahko pa so krivi tudi hormoni (zlasti kortizol, ki pa je povezan z motnjami spanja). Imajo pa ljudje s kvadratno zadnjico običajno dober metabolizem in sorazmerno pridobivajo težo.

Kaj narediti v primeru kvadratne zadnjice?

Če imate takšno zadnjico, bodite pozorni na zaužite kalorije, namesto stroge diete pa raje več in redno telovadite. Bodite pozorni predvsem na vaje ramen ter stegen, nikakor pa se ne ozirajte na "moške" komentarje. Moški v veliki zadnjici vidijo rodoviten kotiček za izpolnjevanje lastnih potreb, malo mar pa jim je za vaše zdravje.

Še to ... Pomaga tudi spanje na trdi, ravni deski.


2. Srčkasta zadnjica
To obliko zaznamujejo večji spodnji del, široki boki in tanek pas.Tako obliko običajno dobijo tisti, ki so hitro shujšali, zdaj pa nazaj pridobivajo kilograme (to velja tudi za moške).

Če so se vam v zadnjem času povečali boki, pas pa je ostal nespremenjen, običajno to pomeni, da ste na napačni dieti ali pa, da se napačno prehranjujete in ste na pol poti do kvadratne zadnjice. Izogibajte s stresu, še posebej bodite dosledni pri redni vadbi, pri ženskah pa je taka zadnjica lahko tudi znak preveč zaužitega alkohola. Povečani doki so lahko tudi znak povečanega tveganja za osteoartritis in celulit.

Kaj narediti v primeru srčkaste zadnjice?

Bodite pozorni na svojo prehrano. Jejte večkrat po manjše porcije. Jejte občutno več beljakovin, zelenjave in sadja. Izogibajte se škrobu in ogljikovim hidratom. Osredotočite se na trening spodnjega dela telesa. Hoja in tek vam lahko zelo koristita, vendar ne pretiravajte.


3. Trikotna zadnjica
S starostjo se maščobe iz zadnjice začno premikati v druge dele telesa. To se zgodi zaradi nizke ravni estrogena, kar lahko kaže na težave s srcem, depresijo, šibke kosti, tveganje za nastanek urinskih okužb in seveda tudi povečanje telesne teže.

Kaj narediti v primeru trikotne zadnjice?

Ohranite dosedanji nivo hranjenja. Da bi zaščitili svoje srce pred maščobami, redno vadite (dva krajši telovadbi na dan sta boljši kot ena ekskluzivna vsaka dva dneva).


4. Okrogla zadnjica
To je najbolj zdrava oblika zadnjice, kjer je vse sorazmerno. Mnogi nutricisti celo svetujejo, da je cilj vsake diete pravilna in okrogla zadnjica, ker je to znak, da vaš metabolizem odlično deluje. Ljudje smo namreč različni in napaka je, da želimo vsi postati manekeni in, da smo obsedeni s preveč kilogrami.

Kaj narediti v primeru okrogle zadnjice?

Svoje zdravje lahko vzdržujete v zdravi kondiciji z zdravim prehranjevanjem nadaljujte kot doslej. Ne pozabite na redno telovadbo.


5. Ravna zadnjica
Ravni oziroma sploščeni zadnjici rečemo tudi sindrom mrtve zadnjice, do tega pojava pa pride, če preveč sedimo, ali preveč gledamo televizijo. Do ravne zadnjice pride zaradi glutealne amnezije, to pa pomeni, da mišice pozabijo na svoj glavni namen in nehajo vzdrževati telo v pravilni formi.

Kaj narediti v primeru ravne zadnjice?

Kdaj ste nazadnje delali počepe? Za to vam ni treba v telovadnico. Lahko si privoščite krajši oddih v pisarni, tudi pred televizorjem, zelo koristno je tudi več hoje. Ravna zadnjica je pogosto znak slabe razgibanosti in pomanjkanja kondicije, ki traja dlje časa.
vkj
Dobro je vedeti
Je sok limete sploh primerljiv z limoninim?
Zdravje, lepota
Popolni zajtrk proti raku in tumorjem
Dobro je vedeti
Bolezni, ki jih povzroča pokovka iz mikrovalovne pečice
Dobro je vedeti
Dieta brez diete in 2 kg manj na teden
Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj bi morali vsak dan jesti hren
Dobro je vedeti
Koliko jagod in češenj lahko pojemo na dan?
Dobro je vedeti
Mesto kamor se redite, razkriva bolezni, ki ste jim podvrženi
Dobro je vedeti
6 razlogov, zakaj je dobro jesti češnje
Dobro je vedeti
Hrana, ki povečuje testosteron in zakaj je to pomembno
Zdravje, lepota
Ali veste, katera solata je najnevarnejša za vaš želodec?
Zdravje, lepota
Ali veste, zakaj je dobra pikantna limonada?
Dobro je vedeti
Zadah, ki vam lahko reši življenje
Dobro je vedeti
30-sekundni test zdravja, da boste vedeli, kaj jesti
Dobro je vedeti
6 živil za čiščenje organizma
Dobro je vedeti
Kaj se skriva za blagim okusom malin?
Zdravje, lepota
Najenostavnejši način razstrupljanja
Dobro je vedeti
Kako se znebiti modric
Dobro je vedeti
V kakšnih primerih je med lahko škodljiv
Dobro je vedeti
7 živil, ki jih vsak dan jeste, a jih nikdar ne bi smeli dati v usta
Dobro je vedeti
5 napitkov, ki so močnejši kot prehranska dopolnila
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023