Rubrika: Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Če telo ne uspe izrabiti vseh zaužitih maščob, se viški nabirajo tam, kjer si najmanj želite. A k sreči obstaja 7 živil odrešiteljev ...
Večinoma se nakopičene maščobe nabirajo v predelu okrog trebuha, zadnjice in stegen. Da bi se temu izognili, poskusite z naslednjimi živili:

1. Piščančje prsi
Eden bolj zanimivih načinov, kako pospešiti delovanje presnove in, kako povečati mišično maso, je piščančje meso, ki ima visoko vsebnost maščob, vsebuje pa tudi veliko mineralov in drugih hranil, ki jih telo potrebuje. Piščančje prsi dajejo organizmu dvakrat toliko energije, kot druga živila.

2. Zeleni čaj
Zeleni čaj je bogat z antioksidantom EGCG (deluje protivnetno, preprečuje nastanek rakavih obolenj, zlasti mehurja, prostate, dojke, debelega črevesja, pljuč) in pospešuje presnovo. Majhne količine kofeina v čaju stimulirajo tudi živčni sistem, kar še dodatno pospešuje izgorevanje.

3. Mlečni izdelki z malo maščob
že res, da se vsakič, ko kupimo mlečni izdelek z manj maščob počutimo izigrane, ker so iz mleka pobrali koristne snovi, ki jih moramo kupiti ločeno. Vendar pa so takšni izdelki odličen vir kalcija, vsebujejo pa visokokakovostne beljakovine.

4. Čili
Če je hrana začinjena, je to dobro za celoten metabolizem. Rdeč, pa tudi zelen čili vsebuje kapsaicin, kar povzroča pikantnost, hkrati pa po celem telesu spodbudi razgradnjo maščob. S tem uravnava tudi delovanje srca.

5. Ribe
Ribe, kot so sardine, losos, tuna in skuša so bogate z omega-3 maščobnimi kislinami, kar pozitivno vpliva na presnovo in zmanjšuje nivo leptina (hormona, ki nadzoruje težo v telesu). Ribe bi morali jesti vsaj 2-krat na teden.

6. Sadje
Zlasti to velja za jagodičevje, ki ima veliko vlaknin, maščob in drugih mikro hranil. Zlasti citrusi imajo visoko stopnjo vitamina C, fitokemikalije, ki se uporabljajo pri zamrzovanje in pakiranju vseh vrst sadja, pa vsebujejo pomagajo pri vzdrževanju imunskega sistema. Glede na to, da sadje vsako leto izgubi 1 % hranljivih snovi, ne več daleč dan, ko bomo rekli, da je zamrznjeno sadje boljše od svežega.

7. Zelenjava
Špinača in tudi druga zelena zelenjava ima veliko železa in klorofila, ki pospeši izgorevanje maščob. S tem se poveča nivo kisika v krvi, izboljša se krvna slika, manj ste utrujeni, porabite pa tudi več energije. Poleg špinače redno uživajte tudi brokoli.
vkj
Dobro je vedeti
Je sok limete sploh primerljiv z limoninim?
Zdravje, lepota
Popolni zajtrk proti raku in tumorjem
Dobro je vedeti
Bolezni, ki jih povzroča pokovka iz mikrovalovne pečice
Dobro je vedeti
Dieta brez diete in 2 kg manj na teden
Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj bi morali vsak dan jesti hren
Dobro je vedeti
Koliko jagod in češenj lahko pojemo na dan?
Dobro je vedeti
Mesto kamor se redite, razkriva bolezni, ki ste jim podvrženi
Dobro je vedeti
6 razlogov, zakaj je dobro jesti češnje
Dobro je vedeti
Hrana, ki povečuje testosteron in zakaj je to pomembno
Zdravje, lepota
Ali veste, katera solata je najnevarnejša za vaš želodec?
Zdravje, lepota
Ali veste, zakaj je dobra pikantna limonada?
Dobro je vedeti
Zadah, ki vam lahko reši življenje
Dobro je vedeti
30-sekundni test zdravja, da boste vedeli, kaj jesti
Dobro je vedeti
6 živil za čiščenje organizma
Dobro je vedeti
Kaj se skriva za blagim okusom malin?
Zdravje, lepota
Najenostavnejši način razstrupljanja
Dobro je vedeti
Kako se znebiti modric
Dobro je vedeti
V kakšnih primerih je med lahko škodljiv
Dobro je vedeti
7 živil, ki jih vsak dan jeste, a jih nikdar ne bi smeli dati v usta
Dobro je vedeti
5 napitkov, ki so močnejši kot prehranska dopolnila
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023