Rubrika: Dobro je vedeti
Zakaj je nevarno zajtrkovati ta živila
Predstavljamo vam 7 živil, ki se jim morate izogniti. Še posebej to velja za zajtrk, na tešče ...
1. Alkohol
Alkohol za zajtrk pospešuje staranje. Poleg tega lahko alkohol povzroči hormonske motnje, poveča se število aken, zniža se imunski sistem, kar lahko povzroči motnje v prebavi, najbolj nevaren pa je alkohol, ker povzroča dehidriranost, zato je vaš obraz ves čas zabuhel. Alkohola nikar ne pijte v dopoldanskem času, tudi kot dodatek h kavi ali drugim jedem. Nikdar!

2. Riževe ploščice
Riževe ploščice, pogače, karkoli iz riža za zajtrk je lahko škodljivo. Riž v pecivu pospešuje staranje, povzroča večjo nagubanost obraza, predvsem pa zavira delovanje možganov. Največji problem veh riževih peciv je pomanjkanje hranilnih vrednosti. Vse skupaj ni nič!

3. Suši
Ste vedeli, da znamenita japonska poslastica povzroča prezgodnje staranje in povečuje število aken po obrazu? Največji problem je visoka koncentracija soli, ki povzroča dehidracijo notranjih organov in soli, ki jo zaužijete zjutraj, se izredno težko znebite. Zato morate poleg sušija popiti izredno velike količine vode. Nekateri nutricisti celo priporočajo spanje z mokrimi obkladki po obrazu. Zato sušija zjutraj nikar ne jejte, četudi so vam ostali še od prejšnjega večera.

4. Mlečni izdelki
Mleko krav vsebuje rastni hormon, ki poslabša delovanje oljnih žlez in dodatno masti kožo. Poleg tega je danes resnično težko (če sploh?!) dobiti zdravo mleko, ker krave vse pogosteje hranijo z gensko spremenjeno koruzo in sojo, kar se pozna tako na mleku, kot vseh ostalih mlečnih izdelkih (siru, skuti, tudi jogurtu in kefirju). Poleg tega je kar 75 odstotkov Zemljanov intolerantnih na laktozo, kar še dodatno povzroča ekceme po celem telesu (najpogosteje po rokah). Ali to pomeni, da je kozje mleko boljše od kravjega? Je, vendar so nevarnosti podobne. Če že ne morete brez mleka, izberite raje rastlinsko mleko.

5. žitarice
Da, tudi na videz nedolžna žita so lahko škodljiva za kožo. Ne verjemite oznakam naravno, ker gre morda za gensko spremenjene proizvode, ki povzročajo srbečico, alergije in akne. Poleg tega z metodo iztiskanja proizvajalci zdrave snovi prodajajo drugače, od žitaric pa ostanejo samo strupene snovi s katerimi še žita borijo, da jih vsak mimoidoči ne poje. Ne smem pozabiti, da je smisel žitnih semen v naravi ta, da se rastlina po naravni poti razmnožuje. Poleg tega "naravni" kosmiči pogosto vsebujejo tudi po več kot 5 gramov sladkorja na porcijo, kar je pogosto več, kot drugih sestavin.

6. Procesirano meso
Najpogostejši vzrok, zakaj je vaš obraz videti zatečen in zabuhel, je preveč procesiranih mesnih izdelkov za zajtrk. Med najmanj zaželenimi so šunka, slanina in drugi suhomesni izdelki, ker vsebujejo veliko natrija, veliko soli, ki napihuje, poleg tega pa uničuje kolagen in elastin v koži. Meso za zajtrk večina nutricistov odsvetuje, nikakor pa ga ne jejte vsak dan.

7. Sokovi
Problem sokov (naravnih in tistih kupljenih) je visoka koncentracija sladkorja, ki je v tem primeru celo bolj škodljiv, kot vsi morebitni vitamini (tudi teh ni vedno toliko, kot piše na embalaži). Poleg tega sokovi nimajo skoraj nič vlaknin, ki čistijo črevesje in so glavna prednost svežega sadja. Najbolj problematična je limonada, ki lahko na soncu povzroči kemične opekline in poškoduje kožo. Zato je sveže, celo sadje veliko boljše, kot sokovi ali olupljeno sadje.
vkj
Dobro je vedeti
Je sok limete sploh primerljiv z limoninim?
Zdravje, lepota
Popolni zajtrk proti raku in tumorjem
Dobro je vedeti
Bolezni, ki jih povzroča pokovka iz mikrovalovne pečice
Dobro je vedeti
Dieta brez diete in 2 kg manj na teden
Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj bi morali vsak dan jesti hren
Dobro je vedeti
Koliko jagod in češenj lahko pojemo na dan?
Dobro je vedeti
Mesto kamor se redite, razkriva bolezni, ki ste jim podvrženi
Dobro je vedeti
6 razlogov, zakaj je dobro jesti češnje
Dobro je vedeti
Hrana, ki povečuje testosteron in zakaj je to pomembno
Zdravje, lepota
Ali veste, katera solata je najnevarnejša za vaš želodec?
Zdravje, lepota
Ali veste, zakaj je dobra pikantna limonada?
Dobro je vedeti
Zadah, ki vam lahko reši življenje
Dobro je vedeti
30-sekundni test zdravja, da boste vedeli, kaj jesti
Dobro je vedeti
6 živil za čiščenje organizma
Dobro je vedeti
Kaj se skriva za blagim okusom malin?
Zdravje, lepota
Najenostavnejši način razstrupljanja
Dobro je vedeti
Kako se znebiti modric
Dobro je vedeti
V kakšnih primerih je med lahko škodljiv
Dobro je vedeti
7 živil, ki jih vsak dan jeste, a jih nikdar ne bi smeli dati v usta
Dobro je vedeti
5 napitkov, ki so močnejši kot prehranska dopolnila
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023