Rubrika: Dobro je vedeti
Oblika trebuha govori o vaših težavah
Vsi veliki trebuhi niso enaki, zato lahko že iz oblike sklepamo za kakšno težavo gre. Preverite!
Če sodite med tiste nesrečnike, ki imajo težave s prevelikim trebuhom, preverite kaj oblika govori o težavi, ki jo imate. Dejstvo je, da oblika velikega trebuha ni samo posledica genov, pač pa je predvsem posledica navad in načina prehrane. Preverite naslednje tipe trebuhov in preverite v katero skupino sodite.

Ob tem moramo dodati še to, da ta pravila veljajo v 70 do 80 % primerih. Vedno so možna odstopanja, kar je včasih dobro, večinoma pa ne ... Dobro je vedeti, zakaj imate velik trebuh (samo tako se lahko borite proti njemu).

1. Glukozni trebuh
Lastniki takega trebuha imajo maščobne obloge na zunanji strani trebušne votline, ne pa na bokih in stegnih. Tak trebuh je značilen za tiste, ki jedo prekomerne količine rafiniranega sladkorja, ali pa uživajo preveč alkohola. Oboje namreč upočasni presnovo in na dolgi rok škoduje prav vsem notranjim organom.

2. Trebuh nervoze
Trebuh nervoze je spredaj štrleč, mehek, brez trdnosti in tvori maščobne obročke okrog pasu. To je znak, da ste pogosto pod stresom, da v telesu nastajajo velike količine kortizola, kar sprošča velike količine sladkorja v krvi. Če opazite kaj takega, čimprej začnite uporabljati tehnike sproščanja. Zapomnite si, preizkusiti morate različne tehnike, ker ni rečeno, da boste že v prvem poskusu našli metodo, ki vam ustreza.

3. Trebuh ščitnice
Ko najpomembnejša žleza v našem telesu ne more porabiti preveč kalorij, nastane trebuh, ki nastaja okrog celotne trebušne votline in se pogosto tudi že malce poveša. Pri ženskah starejših od 60 let je za to lahko krivo tudi pomanjkanje tiroksina, kar povzroča utrujenost in zaprtje, a tovrstne težave se lahko pojavijo tudi pri mlajših ženskah in moških vseh starosti. Težave s trebušno slinavko so kljub čudežem sodobne medicine pogosto nerešljiva uganka.

4. Trebušna hruška
Gre za kopičenje maščob okrog bokov, pa tudi po stegnih in zadnjici. Zelo pogosto se za tem skrivajo hormonske težave in predvsem prevelike količine estrogena. Celovite rešitve, kako reagirati na tak trebuh, ne poznamo, zato se je o tem najbolje pogovoriti z osebnim zdravnikom. Lahko gre tudi za znake depresije, nervoze in celo epilepsije.

5. Napihnjen trebuh
Tak trebuh je napet, štrleč in trd. Ko se ga dotaknete imate občutek, kot bi imeli v trebuhu balom. Najpogosteje se pojavi po zaužitju neprebavljive hrane- Tak občutek imate lahko več ur. Tak trebuh nastane zaradi prekomerne fermentacije, ki povzroči tvorbo plinov, kar je lahko tudi posledica preveč zaužitih vlaknin. Za tem se lahko skrivajo tudi težave z jetri, težave s spanjem in je najbolj očiten znak, da morate razmisliti o temeljiti čistilni in razstrupljevalni dieti.
vkj
Dobro je vedeti
Je sok limete sploh primerljiv z limoninim?
Zdravje, lepota
Popolni zajtrk proti raku in tumorjem
Dobro je vedeti
Bolezni, ki jih povzroča pokovka iz mikrovalovne pečice
Dobro je vedeti
Dieta brez diete in 2 kg manj na teden
Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj bi morali vsak dan jesti hren
Dobro je vedeti
Koliko jagod in češenj lahko pojemo na dan?
Dobro je vedeti
Mesto kamor se redite, razkriva bolezni, ki ste jim podvrženi
Dobro je vedeti
6 razlogov, zakaj je dobro jesti češnje
Dobro je vedeti
Hrana, ki povečuje testosteron in zakaj je to pomembno
Zdravje, lepota
Ali veste, katera solata je najnevarnejša za vaš želodec?
Zdravje, lepota
Ali veste, zakaj je dobra pikantna limonada?
Dobro je vedeti
Zadah, ki vam lahko reši življenje
Dobro je vedeti
30-sekundni test zdravja, da boste vedeli, kaj jesti
Dobro je vedeti
6 živil za čiščenje organizma
Dobro je vedeti
Kaj se skriva za blagim okusom malin?
Zdravje, lepota
Najenostavnejši način razstrupljanja
Dobro je vedeti
Kako se znebiti modric
Dobro je vedeti
V kakšnih primerih je med lahko škodljiv
Dobro je vedeti
7 živil, ki jih vsak dan jeste, a jih nikdar ne bi smeli dati v usta
Dobro je vedeti
5 napitkov, ki so močnejši kot prehranska dopolnila
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023