Rubrika: Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj ste vedno lačni
Zakaj jeste več, kot je treba? Zakaj vas daje neustavljiva lakota? Tile razlogi vas bodo presenetili.
Ne boste verjeli: v teh razlogih, ki jih najdete v nadaljevanju, je 80 % razlogov, zakaj ste debeli. Pravzaprav, morda niste debeli, a se tako počutite. Največji problem prekomerne teže je namreč v naših glavah, najpomembnejši korak pa je, da se tudi sami zavedate, da veliko jeste. žal je lakote težko ne čutiti!

Tukaj so najbolj verjetni razlogi:

1. Imate preveč prostega časa
Preprosto: dolgčas vam je. Čas med delom zapolnite s prigrizki. Sem sodijo tudi tekoči prigrizki, ki imajo prav tako veliko kalorij in zelo malo hranljivih snovi. Najbolj koristen način preživljanja prostega časa ni, da se zakadite v kuhinjo in izumljate nov recept za redilni prigrizek, pač pa je knjiga, ki vas bo zamotila, da vam čas hitreje mine, vi pa ne iščete utehe v proučevanju ponudbe nove restavracije. Zelo pomembno: najdite si dodatno zaposlitev.

2. Podivjani hormoni
Lakota zaradi hormonskega neravnovesja sploh ni tako nedolžna. Če ne zaužijete dovolj ogljikovih hidratov, vam bo krvni sladkor padel (hipoglikemija), rezultat tega pa je požrešnost! Če vas daje hipoglikemija, je kriva nepravilna prehrana (tudi nekatere diete to povzročijo!), telo pa vendarle potrebuje energijo. Telo potrebuje škrob, zato se kruhu nikar povsem ne odpovejte. Tudi ogljikove hidrate potrebuje vsak organizem. Maščobe so med naj pomembnejšimi elementi ... Upoštevajte, da pekovsko pecivo, čeprav se ga drži slab sloves, v svoji polnozrnati različici vsebuje veliko vlaknin, ki vam daje občutek sitosti in preprečuje lakoto. Ni vse v nizkih cenah!

In še ... Divjanje hormonov je lahko tudi posledica težav s ščitnico, trebušno slinavko, jetri in ledvicami ... Pri hormonih bodite previdni: morda vas želi telo opozoriti na kaj hujšega in vi tega ne opazite.

3. Niste srečni
Nenadno izguba ali povečanje apetita je lahko posledica depresije, hrana pa je v tem primeru samo način, kako potešiti nesrečo, ki je lahko posledica bolečine v srcu, nakopičen stres zaradi službe, "slab teden", ali še huje, "slab mesec" ... Za tem se lahko spriva izgorelost, nihanje razpoloženja pa je lahko tudi posledica nezadostnih zakonskih aktivnostih. Veno pomaga telovadba - s partnerjem ali solo v naravi.

4. Obkroženi ste s hrano
Zazrite se okoli sebe. Če povsod vidite hrano, potem je to znak, da spremenite okolje. Problem preveč hrane je lahko v službi, pred televizorjem, celo plakati na poti v službo vas spodbujajo, da ste bolj lačni, kot ste v resnici. Na veliko tega ne morete vplivati, lahko pa izberete drug fitnes, drugo pot v službo, drug sprehod ... Najdite si drugo popoldansko zaposlitev.

In še ... Ne glejte televizije!

5. Niste imeli ustreznega zajtrka
Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva in sprijaznite se s tem. Če telo zjutraj ne dobi ustrezne energije in snovi, ki jih potrebuje, vas bo cel dan obremenjevalo s tem. Zajtrk ni nekaj, kar pojeste mimogrede, pač pa si vzemite čas in razmislite, kaj bi bilo dobro, da pojeste. Samo tako bo vaš organizem zadovoljen, dolgo sit in vas ne bo napadal z lakoto.

Zapomnite si: najboljša dieta ni stradanje!
Bis
Dobro je vedeti
Je sok limete sploh primerljiv z limoninim?
Zdravje, lepota
Popolni zajtrk proti raku in tumorjem
Dobro je vedeti
Bolezni, ki jih povzroča pokovka iz mikrovalovne pečice
Dobro je vedeti
Dieta brez diete in 2 kg manj na teden
Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj bi morali vsak dan jesti hren
Dobro je vedeti
Koliko jagod in češenj lahko pojemo na dan?
Dobro je vedeti
Mesto kamor se redite, razkriva bolezni, ki ste jim podvrženi
Dobro je vedeti
6 razlogov, zakaj je dobro jesti češnje
Dobro je vedeti
Hrana, ki povečuje testosteron in zakaj je to pomembno
Zdravje, lepota
Ali veste, katera solata je najnevarnejša za vaš želodec?
Zdravje, lepota
Ali veste, zakaj je dobra pikantna limonada?
Dobro je vedeti
Zadah, ki vam lahko reši življenje
Dobro je vedeti
30-sekundni test zdravja, da boste vedeli, kaj jesti
Dobro je vedeti
6 živil za čiščenje organizma
Dobro je vedeti
Kaj se skriva za blagim okusom malin?
Zdravje, lepota
Najenostavnejši način razstrupljanja
Dobro je vedeti
Kako se znebiti modric
Dobro je vedeti
V kakšnih primerih je med lahko škodljiv
Dobro je vedeti
7 živil, ki jih vsak dan jeste, a jih nikdar ne bi smeli dati v usta
Dobro je vedeti
5 napitkov, ki so močnejši kot prehranska dopolnila
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023