Rubrika: Dobro je vedeti
3 živila, ki se lepijo na želodec
Če želite kontrolirati svoje kilograme, potem se zogibajte tem trem jedem, ki kvarijo prebavo.
Če želite popolno postavo, ni treba, da ste na hudi dieti, dovolj je že, če ne jeste teh živil, ki v želodcu puščajo pravo razdejanje. Največja groza pa je, da samo en košček tega pušča negativne posledice v organizmu celo več kot tri dni za tem. In ne, ne gre samo za nabiranje odvečnih in neželenih maščob, pač pa so posledice tudi na krvni sliki, motenem delovanju notranjih organizmov in povsem neusklajeni notranji biološki uri.

Veste, kaj najbolj škodi naši prebavi?

1. Čips
Čips lahko povzroči nastanek zidu, ki preprosto ustavi prebavne procese. Poleg tega je čips največji krivec za pandemijo debelosti, ki nas je zajela v zadnjih letih, da pa je problem še večji, se težave pojavljajo zlasti pri mladih.

Če čips primerjamo z običajnim krompirjem, sladkimi pijačami ter industrijskimi mesnimi izdelki, je "zmagovalec" znan. V Čipsu je namreč ogromno soli, škodljivih maščob, predvsem pa snovi, ki se dobesedno zalepi na stene želodca in onemogoča presnovo drugim jedem.

Če pojeste samo nekaj gramov čipsa, bo trajalo tri dni, da spet vzpostavite prejšnji ritem. Seveda, če se vmes spet ne pregrešite. S čipsom, ali čem drugim.

2. Krofi
Krofi so na pogled mamljivi, po okusu pa še tako privlačni, a že samo recept razkriva, da so polni ogljikovih hidratov, kar močno dviguje količino sladkorja v krvi. Poleg tega, da krofi ustvarijo neprebavljiv in nepremagljiv zid v želodcu, se občutek sitosti, ki ga dajejo, meri v samo nekaj minutah. Ko pojeste krof, boste čez 5 minut zagotovo lačni, tudi če prej niste bili. Problem maščobnih oblog, ki jih ustvarjajo krofi, je za človekov organizem nepremostljiv. Groza!

3. Margarina
Gotovo ste na trgovinskih policah videli dietno margarino, ali margarino z 0 % maščob? Če vsaj malo veste kako je narejena margarina, potem veste, da to ni mogoče. Problem margarine se ne pojavi takoj, pač pa postopoma. Količine margarine rastejo postopoma, v telesu pa nastaja odvisnost, ki velja za eno najhujših (je večja od alkoholne odvisnosti ali odvisnosti od sladkorja). Količine margarine čez čas postanejo neobvladljive, črevesne resice katerih naloga je vsrkati hranljive snovi, postanejo neaktivne, vi pa lahko jeste ogromne količine hrane, pa iz nje ne boste dobili niti malo hranljivih snovi. Tako povečanje teže je najnevarnejše, ker postajajo obroki zaužite hrane neobvladljivi, kar lahko pripelje do preobremenjenosti in celo odpovedi notranjih organov.

In še največja težava: negativne posledice margarine lahko odpravite ne prej, kot v tednu dni, pogosto tudi ne prej, kot v enem mescu.

Čiščenje organizma po teh živilih je vsekakor zelo dolgotrajno.
vkj
Dobro je vedeti
Je sok limete sploh primerljiv z limoninim?
Zdravje, lepota
Popolni zajtrk proti raku in tumorjem
Dobro je vedeti
Bolezni, ki jih povzroča pokovka iz mikrovalovne pečice
Dobro je vedeti
Dieta brez diete in 2 kg manj na teden
Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj bi morali vsak dan jesti hren
Dobro je vedeti
Koliko jagod in češenj lahko pojemo na dan?
Dobro je vedeti
Mesto kamor se redite, razkriva bolezni, ki ste jim podvrženi
Dobro je vedeti
6 razlogov, zakaj je dobro jesti češnje
Dobro je vedeti
Hrana, ki povečuje testosteron in zakaj je to pomembno
Zdravje, lepota
Ali veste, katera solata je najnevarnejša za vaš želodec?
Zdravje, lepota
Ali veste, zakaj je dobra pikantna limonada?
Dobro je vedeti
Zadah, ki vam lahko reši življenje
Dobro je vedeti
30-sekundni test zdravja, da boste vedeli, kaj jesti
Dobro je vedeti
6 živil za čiščenje organizma
Dobro je vedeti
Kaj se skriva za blagim okusom malin?
Zdravje, lepota
Najenostavnejši način razstrupljanja
Dobro je vedeti
Kako se znebiti modric
Dobro je vedeti
V kakšnih primerih je med lahko škodljiv
Dobro je vedeti
7 živil, ki jih vsak dan jeste, a jih nikdar ne bi smeli dati v usta
Dobro je vedeti
5 napitkov, ki so močnejši kot prehranska dopolnila
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023