Rubrika: Dobro je vedeti
Kako zmanjšati obroke hrane brez stradanja
Zbrali smo 6 nasvetov, ki jih je dobro upoštevati pred vsakim obrokom. Smo s temi nasvet boste pojedli 13 % manj.
Jesti manjše obroke, je točka, ki je skupna vsem dietam. In če to lahko storite brez stradanja, je to lahko lep začetek diete. Potrebujete samo nekaj reda in discipline ...

1. Krožnik vedno napolnite najprej z zelenjavo in sadjem, nazadnje vzemite ogljikove hidrate
Če si napolnite krožnik z veliko ogljikovimi hidrati (testenine) in/ali škrobom (krompir, riž), potem vam nobena dieta ne bo koristila. Bistvo manjših obrokov je, da pojeste manj kalorij, zato naj ima krožnik več kot polovico zelenjave, manjši del pa naj bo ostalo. To je pomembno zaradi hranilnih snovi, ki jih ima zelenjava, pa tudi zato, ker boste po zelenjavi dlje časa siti. Ko boste našli zelenjavo, ki vam ugaja, bo vsako hujšanje steklo brez težav.

2. Uporabite manjši krožnik
Ne samo manjši krožnik, tudi pribor je lahko manjši. Z manjšo žlico boste jedli počasneje, kar je tudi eden od pomembnih ukrepov vsake diete. Sicer pa so raziskave pokazale, da ljudje vedno napolnimo 70 % svojega krožnika ne glede, kako velik je. In še to ... Bolj je hrana barvita, več je boste pojedli. In barvni kontrast pride bolj do izraza pri temnih krožnikih.

3. Na vašem krožniku naj bo vsakič vir beljakovin
Beljakovine so v našem telesu gradniki s katerimi telo gradi nove celice, nadomešča odmrle, pomaga pri regeneraciji, pomaga pri vseh notranjih procesih. Beljakovine dajejo energijo. Če imate dovolj beljakovin, ne boste zaspani, ne utrujeni, tudi s spanjem ne boste imeli težav. Beljakovine so kot zidaki brez katerih ne morete graditi hiše. Med dobre vire beljakovin sodijo ribe, morski sadeži, jajca, piščanci brez kože, tofu, fižol ...

4. Na krožniku naj bo dovolj vlaknin
Največji problem industrijske hrane je pomanjkanje vlaknin, ki čistijo črevesje, hkrati pa zagotavljajo dolgotrajno sitost. Vlaknin namreč naš organizem ne more predelati ne dviguje sladkorja v krvi, tudi krvnega pritiska ne in zmanjšujejo kalorije. Med najboljša razmerja beljakovin in vlaknin spada soja. Raziskave so pokazale, da tisti, ki za kosilo poje sojo, v 70 % poje manj večernih prigrizkov.

5. Ko jeste, na počnite nič drugega
Zelo pomembno je, da ste vedno skoncentrirani na hrano. Nikar vmes ne glejte televizije, telefona, tudi na računalnik ne delajte. Pomembno je, da so vaši možgani skoncentrirani na hrano in nikar se ne pustite motiti. že tako je problem, ker signal iz želodca potuje 20 minut do možganov in je ta čas najnevarnejši, da pojeste preveč, kot je treba. Prenajedanje je lahko resen problem.

6. Pijte pred obrokom
Voda je edina stvar na svetu, ki nima kalorij, ima pa druge prednosti. Med drugim tudi to, da zapolni prostor v želodcu in boste zato pojedli manj. Raziskave kažejo, če pred obrokom popijete 2 dcl vode, boste pojedli 13 % manj kalorij. Če to naredite pri vsakem obroku, lahko na dan z lahkoto pojeste 500 kalorij manj, kot je optimalno za vas. To pa je že rezultat, ko na zdrav način hujšate. Če boste vztrajali pri tem, boste v enem tednu shujšali za nekaj kilogramov, pa se tega niti zavedali ne boste.
vkj
Dobro je vedeti
Je sok limete sploh primerljiv z limoninim?
Zdravje, lepota
Popolni zajtrk proti raku in tumorjem
Dobro je vedeti
Bolezni, ki jih povzroča pokovka iz mikrovalovne pečice
Dobro je vedeti
Dieta brez diete in 2 kg manj na teden
Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj bi morali vsak dan jesti hren
Dobro je vedeti
Koliko jagod in češenj lahko pojemo na dan?
Dobro je vedeti
Mesto kamor se redite, razkriva bolezni, ki ste jim podvrženi
Dobro je vedeti
6 razlogov, zakaj je dobro jesti češnje
Dobro je vedeti
Hrana, ki povečuje testosteron in zakaj je to pomembno
Zdravje, lepota
Ali veste, katera solata je najnevarnejša za vaš želodec?
Zdravje, lepota
Ali veste, zakaj je dobra pikantna limonada?
Dobro je vedeti
Zadah, ki vam lahko reši življenje
Dobro je vedeti
30-sekundni test zdravja, da boste vedeli, kaj jesti
Dobro je vedeti
6 živil za čiščenje organizma
Dobro je vedeti
Kaj se skriva za blagim okusom malin?
Zdravje, lepota
Najenostavnejši način razstrupljanja
Dobro je vedeti
Kako se znebiti modric
Dobro je vedeti
V kakšnih primerih je med lahko škodljiv
Dobro je vedeti
7 živil, ki jih vsak dan jeste, a jih nikdar ne bi smeli dati v usta
Dobro je vedeti
5 napitkov, ki so močnejši kot prehranska dopolnila
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023