Rubrika: Dobro je vedeti
Dieta z zeleno solato, zdaj!
Zdaj je najbolj pravi trenutek, da poskusite čim bolj dolgo vztrajati na dieti z zeleno solato. Poskusite, ne bo vam žal!
Priznajte, ob vročih dneh se najbolj prileže solata in zakaj bi svoj organizem packali z jedmi, ki povečujejo kilograme, povzročajo težave pri prebavi in morda celo bolezni, ki pa jih v poletnih mesecih, ko je okoli nas obilje vitaminov in mineralov ... In še več se gibljemo ... Poletje je najbolj zdrav čas leta, najbolje pa ga izkoristite prav z zeleno solato.

Za kaj gre?

Če želite shujšati, ali poskrbeti za svojo dobro kondicijo, morate pojesti maj, kot potrošite. Tega s kruhom, moko, testeninami in krompirjem ne boste dosegli, lahko pa z zelenimi stvarmi, vendar le, če jih pojeste manj, kot jih potrošite.

Ali ste vedeli, da ima 100 gramov zelene solate samo 11 kalorij, če pa k temu dodate še skodelico brokolija, paprike, kumare, zelene in špinače, bo taka kombinacija imela samo 50 kalorij. Brez težav lahko pojeste 4 take sklede, kar je veliko. Zagotovo se boste dobro najedli. Seveda lahko dodate tudi začimbe, oreščke in prelive, pa ne boste prišli na več kot 100, morda 200 kalorij. To pa je že količina, ki obeta zdravo hujšanje, pa še lačne ne boste.

Naj dodamo še to, da ima zelena solata sicer veliko vode, vendar ima tudi ogromno vitaminov A, C, E, K in B. Ima veliko fitonutrientov (med nje sodijo karotenoidi, kumarini, ki jih je veliko v citrusih, flavonoidei, ki jih srečamo v sadju, fenoli, ki jih je veliko v čaju in vinu, pa aliuma spojine, ki so osnova česna in čebule) ... Poleg tega zeleno solato lahko nadomestite (dopolnite) tudi s špinačo, blitvo, radičem, rukolo ...

Pazite samo na eno stvar ... Če uporabljate prelive, glejte, da nisi na osnovi majoneze ali polnomastnih mlečnih izdelkov, ker s tem v celoti pokvarite vse dobre učinke.

In še to: nič hudega, če boste na dieti z zeleno solato vzdržali samo en dan. Boste pa jutri, ali pojutrišnjem nadaljevali. Pomembno je, da čim več dni poskusite vztrajati na solatah, ker se vam bo vsak dan poznal. Poleg tega pa ste z dieto za lepoto nekoliko pozni, dieta za zdravje pa vedno pride prav.
vkj
Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?
Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023