Datum: 24.6.2023 18:27:52 - Rubrika: Dobro je vedeti
Česar ne smete jesti po sončnem zahodu
Ko sonce zaide, se naš metabolizem počasi upočasnjuje, zato ne smete jesti hrane, ki je pred spanjem ne boste mogli prebaviti.
Če boste spodnjo hrano jedli zvečer, si boste povsem po nepotrebnem prislužili nekaj kilogramov, poleg tega pa še ogrozili zdravje.


1. Mleko
Mleko je razmeroma zdrav vir beljakovin in kalcija, a problem pred spanjem povzroča laktoza. Laktoza je sladkor, ki povzroča segrevanje organizma, v želodcu povzroča kislino, ponoči pa lahko povzroča tako imenovane možganske krče.


2. Testenine
Problem testenin so ogljikovi hidrati, ki se v telesu spremenijo v sladkor, ta pa povzroči dvig inzulina v krvi. Poleg tega imajo testenine veliko kalorij, preveč, da bi si na tako enostaven način pokvarili dan.


3. Čokolada
Čokolada ima veliko maščob, veliko dobrih mineralov, vendar tudi veliko sladkorja in kofeina. Čokolada zvečer ne pusti organizmu, da se umiri, dvigne nivo kortizola, ki v telesu spodbuja razgradnjo mišičnega tkiva.


4. Pica
Ima veliko kalorij, ogljikovih hidratov in veliko nasičenih maščob, ki obsedijo v želodcu in vam ponoči lahko povzročajo krče. Zapomnite si: pica zvečer se skoraj v celiti spremeni v odvečne kilograme.


5. Čili
Čili vsebuje veliko zdravih beljakovin, vendar pa zvečer lahko povzroča zgago in trebušne krče. Poleg tega v večernih urah, ko se tudi notranji procesi umirjajo, zavira razgradnjo ogljikovih hidratov. To lahko povzroči rane na želodcu.


6. Kitajska hrana
Kitajska hrana vsebuje veliko maščob, ki so večinoma zdrave, in tudi veliko ogljikovih hidratov. Ko zvečer jemo kitajsko kombinacijo hrane, nam ta celo noč obleži v želodcu, zjutraj pa se zbudimo utrujeni, s slabim zadahom, dehidrirani ... Če se ne morete izogniti kitajski hrani v večernih urah, se poskusite izogniti vsaj belemu rižu, ki je pri tem največji problem.


7. Sadni sokovi, sadje
Sadni sokovi v telesu povzročijo dvig kisline, spahovanje, kar zna biti ponoči zelo neprijetno. Poleg tega fruktoza v krvi povzroči za 70 % več inzulina, kot beli sladkor. Sadje v večernih urah na ne listi prepovedanih živil.
vkj
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021